Εξοικονομώ κατ’οίκων: Μόλις 500 αιτήσεις δεκτές σε όλη την περιφέρεια!

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 19 Σεπτεμβρίου, 2019 13:00

Εξοικονομώ κατ’οίκων: Μόλις 500 αιτήσεις δεκτές σε όλη την περιφέρεια!

Για την επιστολή του ΤΕΕ Θράκης αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν με την δεύτερη φάση του εξοικονομώ κατοίκων αλλά και τις λύσεις που προτείνουν αναφέρθηκε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο γενικός γραμματέας ΤΕΕ Θράκης Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως το ίδιο πρόβλημα υπήρξε και στην πρώτη φάση του προγράμματος το οποίο προέκυψε λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων και έτσι «κρέμασε» και αυτή τη φορά το σύστημα. Ενδεικτικός της κατάστασης είναι ο αριθμός αιτήσεων καθώς μόλις 500 κατάφεραν να γίνουν  δεκτές και λόγω αυτού έγινε αίτημα για να αυξηθεί το διαθέσιμο ποσό. Μοναδικό κριτήριο αν θα γίνει δεκτή λόγω της προβληματικής κατάστασης που υπάρχει είναι η ταχύτητα και το αν θα είναι σε καλή κατάσταση το ηλεκτρονικό σύστημα.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στον αέρα του ράδιο Έβρος:

Αναλυτικά το αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο:

«Επιστολή προς τον καθ’ ύλη Υπουργό απέστειλε το ΤΕΕ – Θράκη αναφορικά με το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον. Στην επιστολή τονίζονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη δυσλειτουργία του πληροφοριακού συστήματος, προβλήματα τα οποία δεν έχουν μια γενική και απρόσωπη επίπτωση, αλλά αφορούν προσωπικά επαγγελματίες και επιστήμονες, που για λογαριασμό των πελατών τους ξενυχτούν πάνω από πληκτρολόγια και οθόνες, για να αντικρίσουν αρκετές φορές ένα σύστημα που δεν ανταποκρίνεται.

Η κατάσταση αυτή δημιούργησε σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω της ταχύτητας που πρέπει να επιδείξει ο κάθε μηχανικός, φαινόμενα πίεσης και έντασης μεταξύ μηχανικών και ιδιοκτητών ακινήτων, κάτι για το οποίο δεν φέρουν καμία ευθύνη οι συνάδελφοι, τη στιγμή μάλιστα που έχουν επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας και μεγάλες ευθύνες απέναντι στους πελάτες τους, οι οποίες είναι δυσανάλογες με την εξαιρετικά χαμηλή αμοιβή που προβλέπεται να επιχορηγεί το πρόγραμμα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κρίνεται το πόσο καλός ή όχι είναι ένας μηχανικός, αποκλειστικά και μόνο από την ταχύτητα κατάθεσης μιας πρότασης και όχι από αξιολόγηση της ίδιας της πρότασης. Άλλωστε ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου ούτε ξέρει, ούτε τον ενδιαφέρουν τα πληροφοριακά συστήματα. Το μόνο κριτήριο για να χαρακτηρίσει κάποιο συνάδελφο ως καλό ή κακό είναι αν πρόλαβε ή όχι να καταθέσει την αίτησή του.

Με βάση όλα τα παραπάνω το ΤΕΕ – Θράκης προτείνει από τη στιγμή που μοναδικό κριτήριο παραμένει η ταχύτητα κατάθεσης της αίτησης, να αυξηθεί το εγκεκριμένο ποσό ώστε να καλύψει όλο τον αριθμό των αιτήσεων και παράλληλα να παραμείνει το σύστημα ανοικτό ούτως ώστε όσοι δεν μπόρεσαν και τα ίχνη τους φαίνονται σε αυτό και ακόμη όσοι και τώρα θελήσουν να μπουν, να θεωρηθούν ως επιλαχόντες για να καλύψουν το αιτούμενο αυξημένο ποσό»

 


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 19 Σεπτεμβρίου, 2019 13:00

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV