Εστιατόρια και καφετέριες εκπέμπουν SOS

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 7 Απριλίου, 2020 14:06

Εστιατόρια και καφετέριες εκπέμπουν SOS

Για την κατάσταση που επικρατεί από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Πρόεδρος Ένωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Έβρου Νίκος Γεωργιάδης.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το παρελθόν και συγκεκριμένα τα δώδεκα χρόνια της κρίσης ήταν επιβαρυμένα για τον τομέα τους. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί το μέτρο των 800 ευρώ από το οποίο το 90% των καταστημάτων εστίασης βρίσκεται εκτός καθώς όσα καταστήματα έχουν πάνω από πέντε άτομα προσωπικό οι ιδιοκτήτες τους δεν δικαιούνται τα χρήματα αυτά, έναν όρο τον οποίο δεν γνωρίζουν το σκεπτικό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα πάγια έξοδα τρέχουν κανονικά και αυτό φέρνει τον κίνδυνο να μην ξανά ανοίξουν το 30% των καταστημάτων αν δοθεί εντολή να ανοίξουν τον Ιούνιο. Μάλιστα δήλωσε πως τα μαγαζιά που έχουν καφέ στο χέρι, το λεγόμενο take away είναι μόλις το 5% των καταστημάτων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το πρόβλημα της περιοχής του Έβρου είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς ο κόσμος κλείστηκε στα σπίτια του από τις 25 Φεβρουαρίου που άρχισε αυτή η κατάσταση στα σύνορα λόγω φόβου. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο και αβέβαιο το καλοκαίρι που έρχεται μιας και ο Έβρος βασίζεται στον τουρισμό από τις γειτονικές χώρες.

Η συζήτηση έκλεισε με την πληροφορία ότι σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με καταστηματάρχες και φορείς από την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη με τον βουλευτή Έβρου κ. Δερμεντζόπουλο με στόχο να φτάσουν τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 7 Απριλίου, 2020 14:06

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV