Αποχετευτικό δίκτυο και αποφράξεις

Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 1 Ιουλίου, 2015 23:28

Αποχετευτικό δίκτυο και αποφράξεις

Άσχημες μυρωδιές εξαιτίας των συσσωρευμένων λυμάτων. Συγκεντρωμένα σκουπίδια, βλαβερές ουσίες. Μεγάλος αριθμός από ποντίκια που αναπαράγονται συνεχώς. Ειδικά σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκονοκατοικημένες όπως ο Πειραιάς, η Καλλιθέα και η Νέα Σμύρνη η κατάσταση είναι αρκετά χειρότερη. Μήπως ήρθε η ώρα να στραφείτε στις αποφράξεις; Και μετά τις αποφράξεις δεν πρέπει να σκεφτείτε τυχόν απολυμάνσεις, ειδικά στην περίπτωση που η ζημιά είναι μεγάλη και η υγιεινή του χώρου σας ή του περιβάλλοντος στο οποίο ζείτε ή εργάζεσθε βάλλεται σε μεγάλο βαθμό;

Σε κάθε νιπτήρα, είτε είναι καινούργιος είτε παλιός -δεν έχει καμία απολύτως σημασία-, «κατοικούν» διάφορες ουσίες, η ύπαρξη των οποίων οφείλεται στον καθαρισμό των συσκευών που κάνουμε για την κουζίνα μας. Όταν οι ουσίες αυτές, υγρής συνήθως μορφής, αυξηθούν και συσσωρευτούν, τότε είναι που φράζουν οι αγωγοί.


Πώς μπορούμε να προλάβουμε τις αποφράξεις που πραγματοποιούν ειδικά συνεργεία; Ποιες ενέργειες μπορούμε να κάνουμε ώστε να προλαβαίνουμε τις δυσάρεστες καταστάσεις που αναφέρθηκαν αμέσως παραπάνω; Ερωτήματα σημαντικά, που η απάντησή τους προσφέρει πολλές και αποτελεσματικές λύσεις απέναντι στα προβλήματα που απειλούν την προσωπική μας υγεία αλλά και την υγιεινή των γύρω μας χώρων.

Μια πειστική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δίνουν τα πιεστικά μηχανήματα και οι ειδικές χημικές ουσίες που καθαρίζουν τους σωλήνες και το δίκτυο αποχέτευσης. Αυτά τα δύο είναι τα κυριότερα μέσα με τα οποία τα συνεργεία καθαρισμού πραγματοποιούν αποφράξεις. Στο μέτρο, όμως, του δυνατού τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να προλάβει τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις;

Η πρώτη ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά είναι το καυτό νερό. Ρίχνοντας λίγα λίτρα καυτό νερό στους νεροχύτες του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας, οι συσσωρευμένες βλαβερές ουσίες διαλύονται και παρασύρονται προτού γίνουν συμπαγείς και στερεές, επομένως δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Πολλές νοικοκυρές, επίσης, συνηθίζουν να προσθέτουν στο νερό μαγειρική σόδα ή ξύδι. Για τα «ελαφριά» βουλώματα η τεχνική αυτή είναι πολύ διαδεδομένη και αποτελεσματική!

Μια συμβουλή για όλους: για το καλό της υγείας σας, μην μπλέκετε με χημικές ουσίες, των οποίων η χρήση μπορεί να καταστεί επικίνδυνη εάν δεν ξέρουμε ακριβώς τις ποσότητες που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καθώς επίσης και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβουμε. Αφήστε, λοιπόν, αυτές τις ενέργειες στα εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού, εσείς μπορείτε να κάνετε αυτά που αναφέραμε στην παραπάνω παράγραφο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες των αποφράξεων και των απολυμάνσεων επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα.


Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 1 Ιουλίου, 2015 23:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV