Παιδική θεατρική παράσταση “O Γιάννης και το πεύκο” στο πολιτιστικό καφενείο Μπεντρεντίν

Συντάκτης Νewsroom 30 Μαρτίου, 2022 16:09

Παιδική θεατρική παράσταση “O Γιάννης και το πεύκο” στο πολιτιστικό καφενείο Μπεντρεντίν

Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 18.30 το πολιτιστικό καφενείο Μπεντρεντίν φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση της ομάδας Hippo Theater Group “O Γιάννης και το πεύκο”.Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ακολουθούν πληροφορίες για την παράσταση και την ομάδα…


Ο Γιάννης και το Πεύκο Διαδραστική παράσταση για παιδιά οικολογικού περιεχομένου 
από την ομάδα Hippo Theatre Group

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει την διαδραστική θεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου, με τίτλο “Ο Γιάννης και το Πεύκο” βασισμένο στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.Aξιοποιούμε το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβά στη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία “χτίζεται” σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών, μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος (όπως Αναστοχασμός, HotSeat κ.ά.) κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση, ενώ τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να θυμίσουμε στους μικρούς φίλους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας. Ταυτότητα παράστaσηςΕμψυχωτές: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Γιώργος ΧριστοφορίδηςΣχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Ensemble*Αισθητική επιμέλεια – ενδυματολογία: Κατερίνα ΧατζοπούλουΦόντο: Σίσσυ ΙγνατίδουΚείμενο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος*Οι HippoTheatreEnsemble είναι οι: Φώτης Δούσος, Σίσσυ Ιγνατίδου, Λουίζα Νικολάου, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη.
  Η ομάδα Hippo οργανώνει σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά με εκπαιδευτική μέριμνα, αγάπη και κέφι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Είναι από τους ελάχιστους θεατρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα που ειδικεύεται στο Εκπαιδευτικό Δράμα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΔιάρκεια: 60΄Ηλικίες: 5-12 ετών
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
e-mailh[email protected]
facebook: https://www.facebook.com/hippotheatregroup
Τηλ.: 6976904396, 2114041293, 6974040085



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος
Επικοινωνία Κατερίνα Συναπίδου 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα).Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας, η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικό στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας και η κατάκτηση του δεύτερου βραβείου στο STRUS, το πρώτο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου που έγινε στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας με την παράσταση “Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα”.Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.

Τον Οκτώβρη του 2020 ίδρυσε το Hippo Theatre e- School, ένα από τα πρώτα διαδικτυακά καλλιτεχνικά σχολεία στην Ελλάδα. (www.hippotheatreschool.com)Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group

Συντάκτης Νewsroom 30 Μαρτίου, 2022 16:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV