Στο 60% οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στον Έβρο

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 13 Σεπτεμβρίου, 2019 13:47

Στο 60% οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στον Έβρο

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ φιλοξενήθηκε κ. Γιώργος Δεμερδεσλής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στις σχολικές μονάδες του νομού με την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Αρχικά ο κ. Δεμερδεσλής ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους σημειώνοντας πως έχουν παραδοθεί τα βιβλία σε όλες τις σχολικές μονάδες αλλά υπάρχουν μεγάλα κενά σε προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως σε όλο το νομό έχουν καλυφθεί τα κενά μόνο στο 40%. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν στο 2ο Γενικό Λύκειο και στο Επαγγελματικό Λύκειο Ορεστιάδας καθώς υπάρχουν κενά σε καθηγητές, σε μαθήματα που είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα. Προβλήματα υπάρχουν και στα Δίκαια αλλά και στο Λύκειο Νέας Βύσσας. Όπως ανέφερε ο κ. Δεμερδεσλής είναι πάγιο αίτημα οι μόνιμοι διορισμοί μιας και σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι πιο καλό και αποδοτικό  για τους εκπαιδευτικούς να γνωρίζουν πάνω από ένα χρόνο τους μαθητές τους. Ακόμη επισήμανε πως τα Λύκειο Σουφλίου και Διδυμοτείχου,  υποφέρουν από απουσία βιολόγου, θέμα που υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια και πως στην καλύτερη περίπτωση τα κενά στον νομό αναμένεται να καλυφθούν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Έπειτα αναφέρθηκε στις αλλαγές που γίνονται κατ’επανάληψη πριν ή κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς όσο αναφορά την τάξη της τρίτης λυκείου. Ειδικότερα σχολίασε τον διαχωρισμό “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών, την αλλαγή του εβδομαδιαίου προγράμματος των τελειόφοιτων μαθητών του λυκείου και σε ποια μαθήματα θα εξετάζονται έτσι ώστε να αποκτήσουν απολυτήριο λυκείου.


Τέλος ο κ. Δεμερδεσλής επισήμανε πως τα διαχρονικά προβλήματα που επηρεάζουν και την αποδοτικότητα των εκπαιδευτικών είναι η εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν και οι πολλές μεταρρυθμίσεις που γίνονται χωρίς αξιολόγηση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ:


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 13 Σεπτεμβρίου, 2019 13:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV