Μάρης: Για Δασικό Χωριό Ελατιάς – Αξιοποίηση εγκαταστάσεων ΕΛΓΟ Δήμητρα και Ίδρυση νέου τμήματος

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 22 Μαΐου, 2017 16:25

Μάρης: Για Δασικό Χωριό Ελατιάς – Αξιοποίηση εγκαταστάσεων ΕΛΓΟ Δήμητρα και Ίδρυση νέου τμήματος

Στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα “Άκου τι συμβαίνει” μίλησε ο Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  κ. Φώτιος Μάρης .

Ο κ. Φώτιος Μάρης  φιλοξενήθηκε σήμερα  στον αέρα του Ράδιο Έβρος και την εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα ‘Άκου τι Συμβαίνει”  δίνοντας διευκρινήσεις για τρέχοντα θέματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την πόλη μας και τα δύο τμήματα της.

Αρχικά μίλησε για το θέμα της παραχώρησης μέρος των κτιρίων και των  υποδομών του Οικιστικού Συγκροτήματος Εργοταξίου Ελατιάς Δράμας (Ο.Σ.Ε.Ε.Δ), γνωστό ως «Δασικό Χωριό Ελατιάς»  στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που έχει ως σκοπό  την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης κατά την εκπόνηση της  πρακτικής άσκησης των φοιτητών του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων που εδρεύει στην Ορεστιάδα (η πρακτική άσκηση γίνεται κατά του καλοκαιρινούς μήνες  χωρισμένη σε δύο περιόδους με 22 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του 6ου εξαμήνου φοίτησης και επιπλέον 22 ημέρες κατά την ολοκλήρωση του 8ου εξαμήνου φοίτησης ).


Ακόμη ο κ. Μάρης αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα Ορεστιάδας , την πρώτη κτιριακή εγκατάσταση που παραχωρήθηκε στο Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα, στις οποίες ολοκληρώνονται οι εργασίες με σκοπό να είναι αξιοποιήσιμες  από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της  νέας ακαδημαϊκής χρονιά.

Τέλος ο κ. Μάρης αναφέρθηκε και στην διαδικασία της διεκδίκησης νέου τμήματος του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  το τρίτο τμήμα αποτελεί “πάγιο αίτημα” των τμημάτων της Ορεστιάδας και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση των μελετών ενώ στο θέμα της διεκδίκησης δραστηριοποιείται επιτροπή η οποία συλλέγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και από παλαιότερες προσπάθειες με σκοπό να υπάρχει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση και τα σωστά επιχειρήματα.

Αναλυτικότερα για το θέμα της παραχώρησης μέρους των κτιρίων και των υποδομών του «Δασικού Χωριού Ελατιάς» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δημοσίευσε αναλυτικό άρθρο η έγκυρη ιστοσελίδα dasarxeio.com όπου αναφέρονται χαρακτηριστικά :

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Φάμελλου, παραχωρείται κατά χρήση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέρος των κτιρίων και υποδομών του Οικιστικού Συγκροτήματος Εργοταξίου Ελατιάς Δράμας (Ο.Σ.Ε.Ε.Δ), γνωστό ως «Δασικό Χωριό Ελατιάς».

1495453809-997c5a7474e61bb9793177534a1d881b.jpg

Στην απόφαση περιλαμβάνονται τρία τμήματα συνολικού εμβαδού 24,3 στρ. Πιο συγκεκριμένα, παραχωρείται η χρήση:

– έκτασης, εμβαδού 14,16 στρ., του Οικιστικού Συγκροτήματος (τμήμα ΟΣΕΕΔ) εντός της οποίας υφίστανται 8 κτίριά του, ήτοι το Εστιατόριο-Κυλικείο, το Γραφείο και οι Ξενώνες 1,2,3,4,5,6,7·

– τμήματος, εμβαδού 5,25 στρ., της έκτασης που βρίσκεται απέναντι από την κύρια είσοδο του του Οικιστικού Συγκροτήματος (γήπεδο αθλοπαιδιών), και

– έκταση εμβαδού 5 στρ., (στάβλοι, αποθήκες) που βρίσκεται ανατολικά του οικιστικού συγκροτήματος σε απόσταση 350 μέτρων και κοντά στο χώρο που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι το παραδοσιακό αντάμωμα των Σαρακατσάνων.

ελατιά

Τα εν λόγω κτίρια και υποδομές βρίσκονται εντός του Δασικού Συμπλέγματος Δυτικού Νέστου και εντός του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Δράμας.

Σκοπός της παραχώρησης είναι η κάλυψη των αναγκών διαμονής και στέγασης, των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Η διάρκεια παραχώρησης χρήσης για τον ανωτέρω σκοπό, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Παραχωρησιούχος), ορίζεται για είκοσι (20) έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για δέκα (10) έτη, που θα γίνεται ύστερα από αίτημα του Παραχωρησιούχου και με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Δράμας.

1495453802-45e7671dc19bc584e84660739d644f02.jpg

Ακούστε όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Φώτιος Μάρης στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ:


Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 22 Μαΐου, 2017 16:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV