Θεματικό εργαστήρι από το Επιμελητήριο Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 19 Νοεμβρίου, 2014 09:06

Θεματικό εργαστήρι από το Επιμελητήριο Έβρου

Το Επιμελητήριο Έβρου ως εταίρος της  Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νοτίου Έβρου» σας προσκαλεί να συμμετάσχετε  στο θεματικό εργαστήρι με θέμα: «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και καταπολέμησης των διακρίσεων στην απασχόληση Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων» την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 μ.μ. στο  Επιμελητήριο Έβρου στο πλαίσιο της Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου:


Στο πλαίσιο της πράξης «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου»  που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ», το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ (εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης) πρόκειται να υλοποιήσει την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 μ.μ. στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου Έβρου,  ένα Θεματικό Εργαστήριο με στόχο την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και καταπολέμησης των διακρίσεων στην απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το συγκεκριμένο Θεματικό Εργαστήριο δύναται να ενημερώσει τους επιχειρηματίες που θα παρευρεθούν για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία επιδοτούν επιχειρήσεις οι οποίες θα προχωρήσουν σε προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

Καλούνται οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, αλλά και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Το θεματικό εργαστήρι εντάσσεται στις δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρηματιών (Δράση 12) της πράξης: «Εύθραυστες ανθρώπινες μονάδες Ν. Έβρου» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο υλοποίησης των «Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠ ΕΚΟ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στην Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ μετέχουν οι: «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε.» /Συντονιστής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου, το Επιμελητήριο Έβρου, η  «ΤΙΕΔΑ Α.Ε.», το ΚΕΚ «ΕΚΠΑ Α.Ε.» και ο Σύλλογος Αρχηγών Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου «Στήριξη».

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

11:00:  Προσέλευση – Εγγραφές

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: «Ευκαιρίες σε περίοδο κρίσης και Απασχόληση»

Εισηγητής: Έλενα Ραπτοπούλου – οικονομολόγος

Α΄ΜΕΡΟΣ:  Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση εργοδοτών σε ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (περιβάλλον, πρόληψη – προαγωγή υγείας στους χώρους εργασίας κτλ)

Εισηγητής: Θάνος Πανταζής – οικονομολόγος

Β΄ΜΕΡΟΣ: Καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση ευπαθών ομάδων – ευκαιρίες και κίνητρα για την απασχόληση τους

Εισηγητής: Μαρία Βρετοπούλου- νομική σύμβουλος.

Συζήτηση – Ερωτήσεις 


Συντάκτης Νewsroom 19 Νοεμβρίου, 2014 09:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV