Ο Αντιπρύτανης οικονομικών του Δημοκρίτειου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 22 Οκτωβρίου, 2014 18:12

Ο Αντιπρύτανης οικονομικών του Δημοκρίτειου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου καλωσόρισε τον Αντιπρύτανη Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Φώτη Μάρη, και έκανε λόγο για την έναρξη μίας πολύ καλής συνεργασίας και προσπάθειας εκ μέρους του Δήμου να είναι αρωγός και να συμπαρίσταται στη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Δρομολογήθηκαν επίσης, ύστερα από συνάντηση του Δημάρχου με αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου, ενέργειες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη μελλοντική ένταξη προγραμμάτων προς όφελος και του Δήμου αλλά και του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Μάρης χαιρέτησε τα μέλη του Συμβουλίου και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρύτανη του Δημοκρίτειου. Εξέφρασε τη χαρά του για την επικείμενη συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που ορίζεται σε τέτοια θέση εκπρόσωπος από τη Σχολή της Ορεστιάδας. Μάλιστα στην πρώτη σύγκλητο του Πανεπιστημίου, υπό την ευθύνη του νέου Πρύτανη, αποφασίστηκε δημοπράτηση κτιρίου γραφείων-εργαστηρίων συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και υπολογίζεται ότι μέχρι την άνοιξη του 2015 θα βρεθεί ανάδοχος, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η επένδυση στην πόλη. Αναφέρθηκε επίσης, στο νέο Ερευνητικό Κέντρο πανελλαδικής εμβέλειας στη Θράκη και στο γεγονός ότι το ένα από ινστιτούτα θα βρίσκεται στην Ορεστιάδα με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων, την αγροτική και ζωική παραγωγή.


Όσον αφορά το κατά πόσο το Πανεπιστήμιο κινδυνεύει να κλείσει δήλωσε ότι:
“Το Πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα παραμείνει στην Ορεστιάδα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία”.

Για τις μετεγγραφές δήλωσε:

Κατά τη διάρκεια των εγγραφών, γινόταν μία δήλωση των φοιτητών θα επιθυμούσαν μετεγγραφή. Στα διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου αυτό το ποσοστό είναι από 40 έως 85 τις εκατό. Ο φόβος αυτός οδήγησε τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο σε μία καινούργια απόφαση βάζοντας αρκετά “ψιλά” γράμματα στους όρους, ύστερα κι από παρέμβαση των περιφερειακών αλλά και των κεντρικών πανεπιστημίων, τα οποία δεν μπορούσαν να δεχτούν αυτό τον όγκο των μετεγγραφών. Από τη στιγμή που κάποιος φοιτητής δικαιούται μετεγγραφή κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να φύγει. Ο νόμος του κ. Αρβανιτόπουλου είναι τουλάχιστον ατυχέστατος καθώς βάλλει ευθέως τη συνοχή της χώρας και ιδιαίτερα εναντίων αυτών που προσπαθούν στην περιφέρεια υπό αντίξοες συνθήκες.

Κλείνοντας, υπενθύμισε ότι το Δημοκρίτειο με όλο το ανθρώπινο δυναμικό του είναι στη διάθεση του Δήμου Ορεστιάδας, ώστε να συμβάλει σε οποιαδήποτε προσπάθεια του Δήμου.


Συντάκτης Νewsroom 22 Οκτωβρίου, 2014 18:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV