Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριου Πέτροβιτς με Εκπαιδευτικούς

Συντάκτης Νewsroom 16 Οκτωβρίου, 2014 14:57

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριου Πέτροβιτς με Εκπαιδευτικούς

Συνάντηση με Διευθυντές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, στην Αλεξανδρούπολη.

Κύρια θέματα ήταν:


1. Το πρόγραμμα «Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ»

2. Οι εκδηλώσεις «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

3. Ο προγραμματισμός και η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων  τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους

4. Η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών για το έτος 2014-2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κατά τον χαιρετισμό του έκανε λόγο στον ιδιαίτερο και δύσκολο ρόλο που καλείται να αναλάβει το σύγχρονο σχολείο σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από κοσμογονικές αλλαγές. Αλλαγές που σημαδεύουν την ιστορία και τον πολιτισμό, επηρεάζουν καταλυτικά τόσο τον άνθρωπο, όσο και το περιβάλλον.

«Το σχολείο δεν μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απόμακρος παρατηρητής, αλλά ως βασικός πρωταγωνιστής, ως διαμορφωτής ενός περιβάλλοντος που θα είναι ελκυστικό και ενδιαφέρον, που θα εξισορροπεί τις κοινωνικές ανισότητες, που θα αντισταθμίζει το κοινωνικό έλλειμμα, που θα λειτουργεί ως ένας χώρος όπου οι μαθητές θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που θα τους καταστήσουν σωστούς, ενημερωμένους και υπεύθυνους αυριανούς πολίτες.

Είναι γεγονός ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές σημαντικές προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η σημασία που αποδίδουμε ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για το πρόγραμμα «Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» και τις εκδηλώσεις «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτριος Πέτροβιτς.

Η αγαστή συνεργασία της Π.Ε. Έβρου και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η συνέχειά της ήταν αυτό που μνημονεύτηκε από όλους. Μετά τα θετικά σχόλια που αποκόμισε η Π.Ε. Έβρου για το πρόγραμμα «Η ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ» και την απήχηση που είχε στους μαθητές αποφασίστηκε να συνεχιστεί και φέτος, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για συμμετοχή περισσότερων σχολείων. Παράλληλα, θα αναζητηθούν νέα πεδία συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Στέργιος Αποστολακούδης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Θεσσαλία Κεχαγιά, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Σοφία Τσιροπούλου, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Αλέκος Παλαβουζόπουλος, Διευθυντές σχολείων.

 


Συντάκτης Νewsroom 16 Οκτωβρίου, 2014 14:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV