“Όχι” στην Υπηρεσία Ασύλου στο CAFE CLUB και “όχι” στην επέκταση του Κέντρου Φυλακίου λέει η παράταξη του Λ. Χαμαλίδη

Συντάκτης Νewsroom 17 Ιουνίου, 2011 07:34

“Όχι” στην Υπηρεσία Ασύλου στο CAFE CLUB και “όχι” στην επέκταση του Κέντρου Φυλακίου λέει η παράταξη του Λ. Χαμαλίδη

Κέντρα παράνομων μεταναστών – Δημοτικό Συμβούλιο 14/6/2011


Πρόταση ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ

για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση – ΑΠΟΦΑΣΗ θέματος

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας την Τρίτη 14-6-2011, κατατέθηκε από την παράταξή μας για συζήτηση – απόφαση προ ημερήσιας διάταξης θέμα με το παρακάτω περιεχόμενο:

“Δεν συναινούμε να ιδρυθεί στην Ορεστιάδα, πολυδύναμο κέντρο που θα στεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex, η Αστυνομία κι η Πυροσβεστική, τώρα ή στο μέλλον, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρίας CAFE CLUB AE που έχει ήδη κάνει προσφορά προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για ίδρυση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, στα οικόπεδα που έχουν ήδη παραχωρηθεί από το δήμο”.

Με τις ψήφους της δημοτικής αρχής το θέμα δεν συζητήθηκε.

Η δημοτική αρχή του δήμου Ορεστιάδας, αρνήθηκε την παραπάνω απόφαση.

 

 

Κέντρα παράνομων μεταναστών – Δημοτικό Συμβούλιο 16/6/2011

 

Ο νομός Έβρου είναι χώρος διέλευσης παράνομων μεταναστών κι η Πολιτεία οφείλει ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα για την ασφάλεια των κατοίκων. Αισθανόμαστε την ευθύνη μας και δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Αρκεί αυτό να γίνει σύμφωνα με την αρχή της ισονομίας.

Δε θα γίνει όμως ούτε ο νομός, ούτε κι ο δήμος Ορεστιάδας, μια περιοχή που ξεφυτρώνουν, ανάλογα με τις συνθήκες, κέντρα κράτησης.

Η λειτουργία του κέντρου στο Φυλάκιο είναι αρκετή για την περιοχή. Προτείνουμε προς το σώμα την αρνητική γνωμοδότηση στην παραχώρηση κατά χρήση του κοινόχρηστου τεμαχίου με αριθ. 906γ έκτασης 17.388,40 τμ αναδασμού αγροκτήματος Φυλακίου έτους 1969-1972, προκειμένου αυτό στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία χώρου προαυλισμού παράνομων μεταναστών και κατασκευή πρόχειρων οικίσκων.

Αρνούμαστε κάθε σχεδιασμό και απόφαση για επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στις επιλογές που πιστεύουμε ότι υπονομεύουν το μέλλον του τόπου. Η περιοχή έχει ανάγκη ιδιαίτερα μέτρα και κίνητρα για την ανάπτυξη της κι αυτά απαιτούμε να εφαρμοστούν.

Χαμαλίδης Λευτέρης

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

 

 


Συντάκτης Νewsroom 17 Ιουνίου, 2011 07:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV