Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ι.Μ Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου

Συντάκτης Νewsroom 19 Δεκεμβρίου, 2011 20:20

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ι.Μ Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου


Με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί που είχαν κύριο ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Σκιαδαρέση, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άνοιξε την αυλαία της περιόδου του αγίου 12ημέρου η τοπική μας εκκλησία.

Συγκεκριμένα ο Αιδεσιμολογιώτατος ομιλητής μίλησε με θέμα «Θεολογική και αισθητική προσέγγιση της εικόνας της Γεννήσεως» στην Ορεστιάδα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Σουφλί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ε.ε. το μεσημέρι στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Διδυμότειχο στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας.


Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν με πολύ επιτυχία στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και στο Διδυμότειχο η Χορωδία Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως την οποία συνόδευσε η ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης”. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Νέας Βύσσας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μοδέστου που ιδιαιτέρως τιμάται στη Νέα Βύσσα.


Συντάκτης Νewsroom 19 Δεκεμβρίου, 2011 20:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV