Υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης του Δικαιώματος Διαχείρισης του Βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Αριστείνου

Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2013 18:51

Υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης του Δικαιώματος Διαχείρισης του Βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Αριστείνου

Την Πέμπτη 18 Απριλίου υπεγράφη η σύμβαση Μίσθωσης του Δικαιώματος Διαχείρισης του Βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Χαμηλής Θερμοκρασίας Αριστείνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αθανάσιου Καρούντζου, παρουσία του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Γιάννη Φαλέκα και του Γενικού Διευθυντή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά και επίσημα από το Δήμο Αλεξανδρούπολης η εκμετάλλευση του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου της περιοχής του, συνολικής έκτασης 19,900 στρεμμάτων.


Την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου.

«Σήμερα με την υπογραφή του συμβολαίου για την εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου Αρίστεινου, από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η διαδικασία ενός διαγωνισμού που ξεκίνησε το Δεκέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούντζος και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Δήμο Αλεξανδρούπολης και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δήμαρχο, ο οποίος από την πρώτη μου επίσκεψη το περασμένο καλοκαίρι έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα και να συγχαρώ τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου για την άριστη συνεργασία».

Ως ιστορική για την τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε την εξέλιξη ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ευχαρίστησε με τη σειρά τον κ. Καρούντζο και τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

«Η περιφέρεια έχει τις δυνατότητες και τους κατάλληλους ανθρώπους προκειμένου να αναπτύξει τα στοιχεία που οδηγούν στην ενίσχυση της τοπικής, ακόμη και της εθνικής οικονομίας, αρκεί να υπάρξει συλλογική προσπάθεια και σε κεντρικό επίπεδο. Με την εκμετάλλευση του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου του Αρίστεινου θα μπορέσουν να δημιουργηθούν υγιείς επιχειρήσεις,  από τις οποίες θα προκύψουν ανταγωνιστικά προϊόντα και νέες θέσεις εργασίας», επεσήμανε ο κ. Λαμπάκης.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 18 Απριλίου, 2013 18:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV