Την ταινία “In This World” του Michael Winterbottom παρουσιάζει την Τετάρτη η Α.Σ. Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 21 Αυγούστου, 2012 20:32

Την ταινία “In This World” του Michael Winterbottom παρουσιάζει την Τετάρτη η Α.Σ. Ορεστιάδας

Την ταινία “In this world” του Michael Winterbottom,παρουσιάζει την Τετάρτη 22/8 στις 20:30 στο παλαιό στρατόπαιδο Σταθάτου η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας.
Ο Εναγιάτ και ο Τζαμάλ είναι δύο Αφγανοί πρόσφυγες που ζουν σε ένα καταυλισμό προσφύγων στο Πακιστάν. Ο Εναγιάτ θέλει να πάει στο Λονδίνο για να σπουδάσει ενώ ο Τζαμάλ να βρει κάπου ένα αξιοπρεπή μισθό. Το ταξίδι όμως αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο από ότι τους υπόσχονται οι έμποροι. Ο θάνατος παραμονεύει παντού.
Σε μία ταινία με ντοκυμαντερίστικο ύφος ο Winterbottom καταφέρνει να κινηματογραφήσει με επιδεξιότητα όλη την διαδρομή των προσφύγων. Πακιστάν-Ιράν-Τουρκία
-Ιταλία-Γαλλία και τέλος Αγγλία. Μια πορεία δύσκολη γεμάτη σύνορα, ελέγχους, απελάσεις, θάνατο και πάνω από όλα γεμάτη εκμετάλλευση της ανθρώπινης ζωής και της επιθυμίας του ανθρώπου για ελευθερία. Άνθρωποι αναλώσιμοι που είτε πετιούνται σε θέσεις εργασίας για ένα κομμάτι ψωμί, είτε διώκονται με μένος για το θράσος τους να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Ελευθερία!
Ο βομβαρδισμός του Αφγανιστάν το 2001 ανάγκασε πολύ κόσμο να μεταναστεύσει αναζητώντας αλλού μία καλύτερη ζωή. Από τότε η μισαλλόδοξη Ευρώπη έχει οχυρωθεί και ξεχάσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, Άσυλο δίνεται σπάνια ενώ η κακομεταχείριση και η βία πάνω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι σύνηθες φαινόμενο.
Σίγουρα λοιπόν το In this world είναι μία ταινία που μπορεί να ανοίξει μεγάλες συζητήσεις καθώς όσο και αν ο κινηματογραφικός φακός μπορεί να ωραιοποιεί κάποιες καταστάσεις, δείχνει εικόνες που πολλοί από εμάς δεν θα βιώσουμε ποτέ…
Δείτε το trailer της ταινίας:

 

 



Συντάκτης Νewsroom 21 Αυγούστου, 2012 20:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV