ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συντάκτης news 3 Αυγούστου, 2010 09:14

Την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση των έργων οριστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στα αναχώματα του ποταμού Έβρου από τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου, εξέφρασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να σταλεί  ψήφισμα στους υπουργούς Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο οποίο θα περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση και θα ζητείται η άμεση χρηματοδότηση  και έναρξη των έργων αποκατάστασης των αναχωμάτων.


«Θεωρώ ότι η κατάσταση στον τομέα της οριστικής αποκατάστασης των αναχωμάτων δεν είναι καθόλου καλή. Είμαστε στα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, κι ακόμα δεν έχουν εξευρεθεί χρήματα για τις μεγάλες παρεμβάσεις αποκατάστασης των. Από πλευράς Νομαρχίας έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα με τα μηχανήματα μας σε προσωρινές παρεμβάσεις, για τις οποίες έχουμε χρεωθεί με 360.000 ευρώ, και ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα. Η αγωνία μας είναι έντονη και φοβόμαστε ότι αν συμβεί  κάποια έντονη βροχόπτωση τους φθινοπωρινούς μήνες, τότε δεν θα προλάβουν να γίνουν τα έργα στα αναχώματα, όπως στο ωοειδές των 80.000 στρεμμάτων στον κάμπο της Ορεστιάδας και στο μεγάλο αγρόκτημα των Φερών. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μιλάμε για μεγάλη καταστροφή στην οικονομία του Έβρου» είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: «Έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα για την κατάσταση την κυβέρνηση και ζητάμε να εξευρεθούν τώρα τα χρήματα, να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είναι και αρμοδιότητά της, και να εγκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι εργολάβοι, πριν μας προλάβει ο χειμώνας. Θα στείλουμε επίσης επιστολή και στον Πρωθυπουργό και θα ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις στη συνάντηση που έγινε με τον εμπορικό κόσμο του Έβρου και αφορούσαν κάποιες ειδικές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες του νομού. Δυστυχώς υπήρξε μια ρύθμιση που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδική ρύθμιση όμως για τη Δράμα»


Συντάκτης news 3 Αυγούστου, 2010 09:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV