Σύσκεψη για τις πλημμύρες στον κάμπο Τυχερού

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιανουαρίου, 2013 17:00

Σύσκεψη για τις πλημμύρες στον κάμπο Τυχερού

Σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Τυχερού Γρηγόρη Καρακόλια, εκπροσώπους του τοπικού ΤΟΕΒ και των αγροτών της περιοχής Τυχερού είχε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη με αφορμή τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στον κάμπο Τυχερού.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών υπολογίζεται ότι 13.000 – 18.000 στρέμματα στον κάμπο του Τυχερού έχουν πλημμυρίσει από βρόχινα και τοπικά νερά. Το πρόβλημα δημιουργείται από τις χαλασμένες αντλίες σε ένα από τα αντλιοστάσια.


Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης «Διαβεβαιώσαμε τους κατοίκους και τους ενδιαφερόμενους ότι θα γίνει προσπάθεια από την πλευρά της Περιφέρειας να βρεθούν εφεδρικές αντλίες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση εντός της εβδομάδας, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα στην περιοχή εκείνη γιατί έχει να κάνει και με τους παραγωγούς μας. Δεν μπορεί κανείς να παραπονείται Γενάρη μήνα…»

Ερωτώμενη για τη σημερινή κατάσταση του νομού η κα Νικολάου δήλωσε «Η  κατάσταση είναι σταθερή. Οι στάθμες του νερού είναι χαμηλές στο βόρειο Έβρο, υψηλές ακόμη στο νότιο Έβρο, από το Τυχερό και κάτω. Είναι λιγότερα τα νερά που έρχονται από τη Βουλγαρία, μας βοηθάει ο καιρός με τα χιόνια και κρύο, ούτως ώστε δεν έχουμε πολλά νερά. Αντέχουμε ακόμη, θα λέγαμε, και δεν έχουμε έντονα προβλήματα.»

 


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιανουαρίου, 2013 17:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV