ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Συντάκτης news 2 Ιουνίου, 2010 11:55

Θέματα συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού συζήτησαν ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέΐ Ποπόβ κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στη Νομαρχία.

«Με χαρά  υποδέχτηκα  τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Συζητήσαμε επί όλων των θεμάτων τις δυνατότητες συνεργασίας με την περιοχή, τις ευκαιρίες που υπάρχουν, την προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, τη σοβαρή υποδομή που έχουμε δημιουργήσει με τη Ρωσία. Υπογράμμισα  τη σχέση της Αλεξανδρούπολης με τη Ρωσία, όπως είναι γνωστό  τη σχεδίασαν Ρώσοι μηχανικοί, εδώ  υπάρχει το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το οποίο πρέπει να αναδείξουμε, ενώ πρέπει να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι ζουν πολλοί Έλληνες Ρωσόφωνοι στην περιοχή από τις  χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Επίσης το καλοκαίρι του 2011 θα υποδεχτούμε στην Αλεξανδρούπολη και θα φιλοξενήσουμε τη Ρώσικη αποστολή των αθλητών special Olympics και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επικεφαλής η κυρία Πούτιν. Ακόμη αναφέρθηκα στην  προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε στην Αλεξανδρούπολη το Κέντρο του Ρώσικου Πολιτισμού  και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου  θα λειτουργήσει στην παλιά Νομαρχία.» είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης μετά το τέλος της συνάντησης.


«Βεβαίως συζητήσαμε και το θέμα του πετρελαιαγωγού ελπίζοντας, ανεξάρτητα με τα προβλήματα, ότι κάποια στιγμή θα προχωρήσει καθώς και  τις δυνατότητες για επενδύσεις στην περιοχή. Στον τομέα αυτό υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένες επενδύσεις από μεγάλες ρώσικες εταιρίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στασιμότητα λόγο του προβλήματος της κρίσης, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα ομαλοποιηθούν όλα αυτά και  θα μπορέσουν να γίνουν  οι επενδύσεις αυτές.  Η εγγύτητα που έχουμε με την Μαύρη Θάλασσα μπορεί πραγματικά να κάνει την Αλεξανδρούπολη πύλη εισόδου και εξόδου για τους Ρώσους στον τομέα της  επιχειρηματικότητας και εμείς πρέπει αυτό το δρόμο να τον προκαλέσουμε να ανοίξει με κάθε τρόπο και δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή.» πρόσθεσε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Χθες το απόγευμα ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέΐ Ποπόβ και ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης παραβρέθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Επίγονοι και το ΚΕ. ΠΑ. ΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Πολυδύναμο Κέντρο και αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την 65η επέτειο  της νίκη κατά του φασισμού.

«Ο Σύλλογος  Επίγονοι κάθε χρόνο μας θυμίζει τις φρικαλεότητες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όλα όσα συνέβησαν στα μέτωπα του πολέμου και κυρίως στο μέτωπο με τη Ρωσία. Άγριες φωτογραφίες, άγριες εποχές, που δεν πρέπει να της ξαναζήσουμε. Η έκθεση αυτή, που  γίνεται θεσμός,  μας βοηθάει για να μας φέρει στη μνήμη εκείνα τα γεγονότα, ενώ υπενθυμίζει το ρόλο της Αλεξανδρούπολης, τις σχέσεις με τη Ρωσία, τους Έλληνες ρωσόφωνους που βρίσκονται εδώ και είναι από τις χώρες της πρώην  Σοβιετικής Ένωσης  και τις δυνατότητες που  υπάρχουν να αναπτυχθεί αυτή η ευρύτερη περιοχή με πιο σημαντικό παράγοντα τη Ρωσία. Πραγματικά οι αποστάσεις είναι μικρές, οι ευκαιρίες είναι μεγάλες, το κράτος πρέπει να προσηλωθεί και να έχει ένα αρχικό σχεδιασμό προς αυτή την κατεύθυνση. Προς τα εκεί είναι το μέλλον μας, προς την μαύρη θάλασσα, προς τη Ρωσία.»δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου.

 


Συντάκτης news 2 Ιουνίου, 2010 11:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV