Συνέντευξη στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 6 Μαρτίου, 2013 21:08

Συνέντευξη στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Συνέντευξη στους νεαρούς δημοσιογράφους του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης παραχώρησε χτες η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


Η συντακτική ομάδα, που εκδίδει το περιοδικό «Η Φωνή του Πρώτου», απηύθυνε πλήθος ερωτήσεων προς την κα Νικολάου επί πολλών θεμάτων, όπως άσκηση διοίκησης και δυσκολίες, προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι νεαροί δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να τη ρωτήσουν ποιο είναι το όραμά της για την ανάπτυξη της Θράκης και του Έβρου.

Η κα Νικολάου απάντησε με ιδιαίτερη χαρά σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών. Τόνισε μάλιστα τη σπουδαιότητα τέτοιου είδους δραστηριοτήτων εντός του σχολικού περιβάλλοντος. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η συντακτική σας ομάδα αριθμεί τόσους πολλούς μαθητές. Χαίρομαι, επίσης, που μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς συνειδητοποίησαν ότι το σχολείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνο χώρος μεταλαμπάδευσης γνώσεων. Το σχολείο οφείλει να είναι ναός εκπαίδευσης, ναός πληθώρας δραστηριοτήτων που θα διευρύνει τους ορίζοντες ενδιαφέροντος των μαθητών. Έχουμε λαμπρά παραδείγματα στη χώρα μας, αλλά και στο νομό μας, όπου μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, μέσα από αντίστοιχες δράσεις, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς μηχανικής, τεχνολογίας, κινηματογράφου, ποίησης κα. Σας συγχαίρω για τον ενθουσιασμό σας και περιμένω με χαρά τα επόμενη τεύχη του περιοδικού σας.»

 


Συντάκτης Νewsroom 6 Μαρτίου, 2013 21:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV