Σύσκεψη για την αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 6 Μαρτίου, 2013 21:07

Σύσκεψη για την αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη

Σύσκεψη με αφορμή την αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργιος Γερομάρκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Γιάννης Κανελάκης, ο Αερολιμενάρχης του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» Θεόδωρος Αρμουτίδης, ο Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας, Προϊστάμενος Τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του «Δημόκριτος» Στέλιος Ζαντανίδης, η εκπρόσωπος της Aegean Airlines στην Αλεξανδρούπολη Δήμητρα Ζανέλη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Η σύσκεψη είχε υπηρεσιακό-προπαρασκευαστικό χαρακτήρα με κύριο στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας και συντονισμού των φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται στο τομέα του τουρισμού με αφορμή την αεροπορική σύνδεση της πόλης της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη που ξεκινάει στις 31 Μαΐου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη της εμπλεκόμενης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, της Aegean Airlines.

Κατά τις δηλώσεις του ο κ. Γερομάρκος είπε «Είμαστε σήμερα εδώ για να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα, ώστε αυτά που έχουμε προγραμματίσει να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Γνωρίζετε ότι από το Μάιο ανοίγει η γραμμή μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Αλεξανδρούπολης. Θα υπάρξουν κι άλλες πτήσεις charter από άλλους προορισμούς προς την περιοχή μας, για αυτό λοιπόν προσπαθούμε ως Περιφέρεια, με τον δικό μας τρόπο, και μέσα σε πνεύμα πίστης και συνεργασίας, να προετοιμαστούμε, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε, ελπίζουμε, πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία όλων οι πτήσεις αυτές θα είναι βιώσιμες, και ειδικά οι πτήσεις μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Αγίας Πετρούπολης. Συμμετέχουν οι πάντες, είμαστε αρωγοί όλοι σε αυτή την  προσπάθεια και πιστεύουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα φανούν τα αποτελέσματα.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει οργανωμένη προσέλευση επισκεπτών από την Αγία Πετρούπολη. Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι με τις ενέργειες που θα γίνουν από πλευράς Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τους φορείς, αλλά και την εταιρεία, θα έχουμε και μεμονωμένες επισκέψεις, ώστε η πληρότητα να είναι τέτοια που θα επιτρέπει η πτήση να είναι βιώσιμη και μόνιμη. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής.»

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, τα οποία και ανέφερε ο Αερολιμενάρχης. Ο κ. Αρμουτίδης έκανε λόγο για ελάχιστο προσωπικό στην Πολιτική Αεροπορία και ειδικά στην ειδικότητα οδηγών-πυροσβεστών. Ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, κι έλαβε τη διαβεβαίωση της κας Νικολάου ότι το ζήτημα θα λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κανελάκης έδωσε έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται από όλους «με συνεργατικότητα, με σύνθεση των απόψεων να δημιουργήσουμε το περιβάλλον εκείνο που θα φέρει περισσότερους τουρίστες στην περιοχή μας, που θα συμβάλλει στην ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος. Πιστεύω, με τη βοήθεια όλων, να είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε περισσότερους τουρίστες, κι έτσι να έχουμε άνοδο της περιοχής μας και του οικονομικού κλίματος γενικότερα. Θα είμαστε εδώ να συνδράμουμε κι εμείς με τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, στην ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά ταυτόχρονα να ασκούμε κι έλεγχο στην Επιτροπή Ανάπτυξης ούτως ώστε να μεγιστοποιούμε το αποτέλεσμα για την περιοχή μας.»

Τέλος, ο κ. Γερομάρκος, ερωτηθείς για την καθυστέρηση στο έργο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, δήλωσε «Είχαμε πολλά τεχνικά προβλήματα, με την εξής έννοια. Χρήματα δεν υπάρχουν, το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή κινούμαστε μέσω του ΕΣΠΑ, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, με έξι υποέργα. Έχει να κάνει με τις τουριστικές εκθέσεις, με τη δημιουργία δημοσιογραφικού φακέλου, με την προσέλκυση διαμορφωτών κοινής γνώμης, με την παραγωγή εντύπων με το welcoming στα αεροδρόμια Καβάλας κι Αλεξανδρούπολης, και με το σπουδαιότερο όλων που είναι η προβολή μας μέσω του διαδικτύου και στοχευμένα σε ειδικά έντυπα τουρισμού. Έχουμε αρχίσει τις διαδικασίες. Το πρώτο έργο με τις εκθέσεις υλοποιείται, στο δεύτερο με το δημοσιογραφικό φάκελο θα υπάρχει ανάδοχος, τρέχουμε όσο μπορούμε το θέμα του διαδικτύου και της στοχευμένης προβολής στον ηλεκτρονικό κι έντυπο τύπο, και φυσικά δεν αφήνουμε και τα υπόλοιπα. Άργησαν οι διαδικασίες, αλλά πηγαίνουμε πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς.»

 


Συντάκτης Νewsroom 6 Μαρτίου, 2013 21:07

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV