Συνάντηση για το πρόγραμμα “Βραβείο Αειφόρου Σχολείου” στο οποίο πρώτευσε φέτος το 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2012 14:43

Συνάντηση για το πρόγραμμα “Βραβείο Αειφόρου Σχολείου” στο οποίο πρώτευσε φέτος το 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη και την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Σοφία Τσιροπούλου είχε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


Θέμα της συνάντησης ήταν το πρόγραμμα «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου», το οποίο υλοποιείται και στο νομό μας κατόπιν υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και να μειώνουν το οικολογικό τους αποτύπωμα. Επίσης, φιλοδοξεί να συμβάλει στη στροφή των σχολείων της χώρας μας προς την αειφορία.

Στο διαγωνισμό κατά το σχολικό έτος 2011-2012 συμμετείχαν οχτώ σχολεία του Έβρου από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Το πρώτο βραβείο πανελλαδικά δόθηκε στο 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης, ενώ διακρίσεις πήραν και άλλα σχολεία του νομού.

Η Π.Ε. Έβρου είναι η πρώτη Π.Ε. πανελλαδικά που συνεργάστηκε με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Αυτή η συνεργασία έφερε και το πρώτο βραβείο στον Έβρο.

Άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη με τον υπεύθυνο του Προγράμματος κ. Καλαϊτζίδη, ώστε τη νέα σχολική χρονιά να συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στο πρόγραμμα «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου».

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου είπε «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την επιτυχία του 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης, και να προσελκύσουμε κι άλλα σχολεία του νομού να συμμετέχουν στο πρόγραμμα-διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου». Το βραβείο είναι απλά το κίνητρο για τη συμμετοχή. Οι γνώσεις που θα αποκομίσουν οι μαθητές από τη διαδικασία είναι το ζητούμενο.»

 


Συντάκτης Νewsroom 31 Ιουλίου, 2012 14:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV