Στην Βουλή από το ΚΚΕ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των πεντάμηνων στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουλίου, 2012 13:50

Στην Βουλή από το ΚΚΕ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των πεντάμηνων στην Ορεστιάδα

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασε το θέμα των  απλήρωτων επί τέσσερις μήνες εργαζομένων – ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Ορεστιάδας με φορέα υλοποίησης του Προγράμματος το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, το οποίο καλείται καθημερινά να διαχειριστεί τα παράπονα για την μη τήρηση των όρων της σύμβασης που υπέγραψαν οι περίπου 306 εργαζόμενοι.

Με την έναρξη της Βουλής που σχηματίστηκε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών με θέμα: “Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Ορεστιάδας που εργάζονται μέσω του προγράμματος «κοινωνικής εργασίας»”.


Το περιεχόμενο της ερώτησης την οποία υπογράφουν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, κ. Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και κα Ελένη Γερασιμίδου έχει ως εξής:

“Απλήρωτοι παραμένουν από τις αρχές του Απρίλη 2012, 306 εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται, μέσω τους προγράμματος «κοινωνικής εργασίας», σε διάφορες υπηρεσίες (καθαριότητας, πρασίνου κ.α.) του Δήμου Ορεστιάδας, έχοντας ως κύριο φορέα υλοποίησης του προγράμματος το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Οι εργαζόμενοι, βιώνοντας και αυτοί τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που συρρικνώνει βίαια τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Να σημειώσουμε επίσης ότι προϋπόθεση για την πρόσληψη τους ήταν να είναι μακροχρόνια άνεργοι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.”

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου επιτέλους να αποσαφηνιστεί η αλήθεια, καθώς μέχρι και σήμερα πολλοί συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες για την καθυστέρηση στον φορέα υλοποίησης, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει καθώς το φαινόμενο επεκτείνεται και σε άλλους δήμους, όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα δεδομένης μάλιστα της γενικότερης απροθυμίας του Δημοσίου να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες.


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουλίου, 2012 13:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV