Εισαγγελέας Ορεστιάδας: “Θα είμαστε εκεί για να ξέρει ο πολίτης ποιος τον προστατεύει∙ ποιος είναι το τελευταίο καταφύγιό του”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Μαΐου, 2024 15:03
Swiss Approval

Εισαγγελέας Ορεστιάδας: “Θα είμαστε εκεί για να ξέρει ο πολίτης ποιος τον προστατεύει∙ ποιος είναι το τελευταίο καταφύγιό του”

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας Διονύσιος Λαμπρίδης μίλησε αποκλειστικά στο Εβροσκόπιο για την πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιάδας, με γενικό τίτλο:

Ανήλικοι και Έγκλημα, Πριν και Μετά την Ποινική Δίωξη

Είναι μια εκδήλωση με ενημερωτικό χαρακτήρα, ανοιχτή προς το κοινό, προς τους πολίτες του Βορείου Έβρου. Δεν είναι μια επιστημονική ημερίδα, δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε νομικούς ή άλλους επαγγελματίες του χώρου“, εξήγησε ο κ. Λαμπρίδης. “Απευθύνεται σε κάθε πολίτη και πιστεύω ότι ενδιαφέρει τον κάθε πολίτη γιατί έχει να κάνει με τα παιδιά που είναι το μέλλον, το αύριο της κοινωνίας“.


Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας εξήρε την παρουσία των ομιλητών στο πάνελ, για τη δε συμμετοχή του Προέδρου Πρωτοδικών αλλά και όσων προέρχονται από το χώρο της Νομικής, τόνισε χαρακτηριστικά: “Η Δικαιοσύνη δεν είναι μια αόριστη έννοια, ούτε μια αόρατη δύναμη. Είναι ένας θεσμός βασικός της Δημοκρατίας ο οποίος υπηρετείται όμως από πρόσωπα. Τα πρόσωπα θα είναι εκεί για να ξέρει ο πολίτης ποιος είναι αυτός που τον προστατεύει. Ποιος είναι το τελευταίο καταφύγιό του“.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 στις 18:00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ορεστιάδας, κ. Δημήτριος Θεοδωρακόπουλος.

Εισηγήσεις

  • Μαλλή Βασιλική, Εισαγγελική Πάρεδρος: «Ανήλικος: θύτης και θύμα»
  • Χατζάκη Πασχαλιώ, Αστυνόμος Α΄: «Σχολικός εκφοβισμός – Παραβατικότητα και θυματοποίηση ανηλίκων»
  • Μπαλωτής Αθανάσιος, Ψυχίατρος Παιδιού και Εφήβου, Επιμελητής Β΄ ΕΣΥ, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας: «Το φαινόμενο της βίας και η ανηλικότητα»

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

– Για την Οργάνωση και το Συντονισμό της Εκδήλωσης: Διονύσιος Λαμπρίδης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
– Για τη Συνδιοργάνωση: Άννα Μεμετζή, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Λαμπρίδη και το αναλυτικό πρόγραμμα, η πρόσκληση και η αφίσα:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Μαΐου, 2024 15:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV