Φ. Μυλωνά: Χωρίς συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας η φετινή 4η Γιορτή Εμπορίου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 27 Μαΐου, 2024 13:09

Φ. Μυλωνά: Χωρίς συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας η φετινή 4η Γιορτή Εμπορίου

Πλησιάζει η 4η Γιορτή Εμπορίου που έχει θεσμοθετήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας και διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη των πρώτων επαγγελματιών της νεότερης πόλης της Ελλάδας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων “Ορέστεια”.

Τι αλλάζει φέτος, τι προστίθεται, τι αφαιρείται, τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν οι διοργανωτές; Καλεσμένη στο Εβροσκόπιο, στο studio του Ράδιο Έβρος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά μίλησε σήμερα για την 4η διοργάνωση της Γιορτής, αποκαλύπτοντας σημαντικές λεπτομέρειες και σοβαρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.


Ειπώθηκε ότι αυτό δεν το κάνουμε για την πόλη, αλλά για τα μαγαζιά, για τις τσέπες μας“, υποστήριξε η κ. Μυλωνά, όπως και ότι από ορισμένους με θέση ευθύνης “απαξιώθηκε αυτή η προσπάθεια“. Τόνισε πως “περνάμε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις και δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί και να εκμηδενίζει τον αγώνα μας“. Ξεκαθάρισε πως όσα λέει δεν αναφέρονται ούτε σε συναδέλφους της και στην αντίστοιχη εκδήλωση της “Λευκής Νύχτας”, την οποία στηρίζει, ούτε στην Περιφέρεια ΑΜΘ ή το Επιμελητήριο Έβρου με τους οποίους έχει άριστη συνεργασία. Σε ερώτηση αν εν τέλει ο Δήμος Ορεστιάδας είναι που απέχει φέτος από τη διοργάνωση, απάντησε: “Εμείς κάναμε αίτημα στο Δήμο για οικονομική ενίσχυση και πήραμε αρνητική απάντηση. Άρα αυτόματα, βγαίνει έξω απ’ τη συνδιοργάνωση“, διευκρινίζοντας πως η ημερομηνία είχε οριστεί μήνες τώρα και η 4η Γιορτή Εμπορίου θα γίνει κανονικά μέσα στο τριήμερο των Ορεστείων 2024. “Εάν κάποιος θέλει να βρει τον τρόπο για το οτιδήποτε μπορεί να το κάνει χωρίς να κοπιάσει. Άρα όλα είναι θέμα θέλησης“, σημείωσε μεταξύ άλλων σχετικά με το θέμα.

Εν τω μεταξύ, η κ. Μυλωνά απηύθυνε κάλεσμα προς όσους συλλόγους, καλλιτέχνες, οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο επιθυμεί να συνδράμει με την παρουσία του: “Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον φορέα εκείνο το βράδυ θέλει να προσφέρει οτιδήποτε από το μετερίζι του“, είπε.

Παράλληλα, περιέγραψε και το πώς εξελίσσεται το open mall στο κέντρο της Ορεστιάδας, με τις εργασίες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση στις όψεις των καταστημάτων.

Αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 27 Μαΐου, 2024 13:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV