“Σε ‘φανταστικά’ στοιχεία βασίζεται το σχέδιο αναδιάταξης των μονάδων Ε.Σ.Υ.” λέει η Ένωση Ιατρών Θράκης

Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουλίου, 2011 09:10

Παραμυθένιος κόσμος στο υπουργείο Υγείας...

 


Δεν θα εφαρμόσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θράκης το σχέδιο ανακατανομής και συνένωσης των μονάδων υγείας που ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας. Δηλώνουν, ότι αυτό το σχέδιο είναι βασισμένο σε “φανταστικά στοιχεία” στερείται οποιασδήποτε αναλυτικής τεκμηρίωσης και δεν εξυπηρετεί κανένα κεντρικό ή περιφερειακό σχεδιασμό.

Στην εκπομπή της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του Ράδιο Έβρος “Ματιές στην Ενημέρωση” με τη Σούλα Καπετανίδου τοποθετήθηκε ο κ. Μίλτος Παπαϊωακείμ Εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Θράκης .

 

Η Απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων-Κ.Υ. Θράκης σχετικά με την  Πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του Ε.Σ.Υ. του ΥΥΚΑ κοινοποιήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο και σε Μ.Μ.Ε.

  • Πέραν της παραπάνω απόφασης η  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης ενόψει των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων στην υγεία με βάση την Πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του Ε.Σ.Υ. θα προβεί στις ακόλουθες δράσεις:

  • Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, την Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για ενημέρωση.

  • Θα διοργανώσουμε συνέντευξη τύπου.

  • Εμείς θα κάνουμε αυτό που όφειλε να κάνει και δεν έκανε το Υπουργείο: Θα καταγράψουμε και θα αξιολογήσουμε τους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τις δομές του ΕΣΥ και των συνολικών αναγκών σε υπηρεσίες υγείας του πληθυσμού της περιφέρειας. Με βάση την παραπάνω καταγραφή θα προβούμε σε συνολική πρόταση ποιοτικής αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αξιοποίησης των πόρων που διατίθενται για την υγεία και τον έλεγχο της διαφθοράς και της σπατάλης στο χώρο.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων-Κ.Υ. ΘράκηςΜίλτος Παπαϊωακείμ, Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΙΝΟΚΥΘ, Τηλ. 6974006052

 


Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουλίου, 2011 09:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV