Πρόγραμμα Θεατρικής Παιδείας στη Σαμοθράκη – Συνέντευξη με την Μυρσίνη Λενούδια

Συντάκτης Νewsroom 1 Αυγούστου, 2012 14:06

Πρόγραμμα Θεατρικής Παιδείας στη Σαμοθράκη – Συνέντευξη με την Μυρσίνη Λενούδια

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου,   στις 9:00 το βράδυ, δόθηκε στην πλατεία του Παπά Γιώργη στη Χώρα Σαμοθράκης,   μια υπέροχη παράσταση πολύτεχνης Έκφρασης με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς» από το Πρόγραμμα Θεατρικής Παιδείας του Δήμου Σαμοθράκης, σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, και Σύνθεση κειμένου – Σκηνοθεσία της κας  Μυρσίνης Λενούδια.  Πλήθος κόσμου αλλά και παιδιά παρακολούθησαν την συγκεκριμένη παράσταση, και για μια ώρα ταξίδεψαν  στον ονειρικό κόσμο της τέχνη και της μουσικής.


Η κα Μυρσίνη Λενούδια εκπαιδευτικός Θεάτρου  σε συνέντευξή της ,  μας μίλησε για την συγκεκριμένη εκδήλωση:

Τι είναι το πρόγραμμα Θεατρικής Παιδείας του Δήμου Σαμοθράκης;

Το πρόγραμμα Θεατρικής Παιδείας του Δήμου Σαμοθράκης είναι ένα μηνιαίο πρόγραμμα, που πραγματοποιείται τον Ιούλιο,  όπου συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της Σαμοθράκης. Διανύει με επιτυχία την δεύτερη χρονιά του, και δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργική τους σκέψη, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, και να ευαισθητοποιηθούν στις τέχνες.

Όπως σας ανέφερα το πρόγραμμα της Θεατρικής Παιδείας του Δήμου Σαμοθράκης  πραγματοποιείται για 2η χρονιά στο νησί,  και η παράσταση «Μάνα μου Ελλάς» δόθηκε με την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία».  Αυτό που ίσως δεν ξέρουν πολλοί και πρέπει να το επισημάνουμε, είναι ότι  το Γυμνάσιο Σαμοθράκης με τα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» της Ρόδου, έχουν αδερφοποιηθεί.  Μέσα στα πλαίσια αυτά υπάρχει και στενή συνεργασία σε θέματα Θεατρικής Παιδείας.

 

Τι ακριβώς ήταν η παράσταση  ”Μάνα μου Ελλάς” που παρακολουθήσαμε;

Ήταν μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη  λήξη του προγράμματος Θεατρικής Παιδείας, και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από το τι διδάχθηκαν τα παιδιά σε αυτό το μηνιαίο πρόγραμμα.

Στην παράσταση πήραν μέρος οι 18 μαθητές  που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και περιελάμβανε Θεατρική Δράση, Μουσική, Κινηματογράφο, Χορό, και όλα αυτά δεμένα με την μουσική του Ξαρχάκου η οποία συνομίλησε με στίχους Ελλήνων ποιητών.

Η εκδήλωση «Μάνα μου Ελλάς» είχε δοθεί στην τελετή λήξης του σχολικού έτους  των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου της Ρόδου, και επαναλήφθηκε  στην πλατεία Παπα Γιώργη στη Χώρα ένα μήνα μετά με παιδιά εφήβους της Σαμοθράκης και επαγγελματίες μουσικούς ,  ως επιστέγασμα της αδερφοποίησης των δύο σχολείων.

Το πρόγραμμα Θεατρικής παιδείας του Δήμου θα συνεχιστεί;

Είναι πολύ σημαντικό που ο Δήμος Σαμοθράκης πήρε την πρωτοβουλία να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα   και είναι  εξίσου σημαντικό, που σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς πραγματοποιούνται προγράμματα σε θέματα τέχνης και πολιτισμού που αφορούν την νεολαία.  Ο   Δήμαρχος  Σαμοθράκης,  κος Χανός Γιώργος, είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα  παιδείας και πολιτισμού,  και  τον ευχαριστούμε θερμά που στηρίζει τέτοιου είδους προγράμματα, και ελπίζω και με την δική του συμβολή, η Θεατρική παιδεία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Αυγούστου, 2012 14:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV