Προετοιμασίες στη νομαρχία για τις χιονοπτώσεις του φετινού χειμώνα

Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2010 11:14

Η οργάνωση και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων του Έβρου καθώς και η ετοιμότητά τους ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου 2010-2011 αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ) που συνεδρίασε το πρωί στη Νομαρχία με την προεδρία του Αντινομάρχη Αγροτικού Τομέα-Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Αθανάσιου Κολχούρη.


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τους αποχιονισμούς της Εγνατίας Οδού, του Εθνικού Οδικού Δικτύου, του κυρίως επαρχιακού οδικού δικτύου, των συνδετήριων τμημάτων Εγνατίας Οδού-επαρχιακού και διαδημοτικού οδικού δικτύου, του διαδημοτικού και εσωτερικού οδικού δικτύου της έδρας των δήμων, των δημοτικών διαμερισμάτων, των οικισμών, των εγκαταστάσεων των μονάδων ποιμνιοστασίων, καθώς και του οδικού δικτύου προς τις στρατιωτικές μονάδες.

Επίσης, εξετάσθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τον έλεγχο της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από χιονοπτώσεις, την αποκατάσταση των δικτύων της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, καθώς και του αεροδιαδρόμου του αερολιμένος «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης, την εκτέλεση δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Έβρου, τη διάθεση πλωτών μέσων για τη μεταφορά μηχανημάτων και προσωπικού στη Σαμοθράκη, εάν χρειασθεί, τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση οδηγών και επιβατών και τον καθορισμό της λειτουργίας των σχολείων. Ακόμη συζητήθηκε και η συμβολή στην όλη προσπάθεια των εθελοντικών οργανώσεων που είναι ενταγμένες στο ΣΝΟ, η υποστήριξη από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και η μίσθωση μηχανημάτων-οχημάτων ιδιωτικής χρήσης.

 

«Είμαι αισιόδοξος ότι, εάν δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης μετά το τέλος της σύσκεψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Έβρου, οι στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές και λιμενικές αρχές, εκπρόσωποι των δήμων, της Εγνατίας ΑΕ, της ΔΕΣΕ Κομοτηνής, του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, του ΚΤΕΛ, του αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», των Δασικών Υπηρεσιών, υπηρεσιακοί παράγοντες και  εθελοντικές οργανώσεις.


Συντάκτης Νewsroom 20 Οκτωβρίου, 2010 11:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV