Περιφερειακή Αναγέννηση: Θλιβερή επιβεβαίωση της βαρύτατης αποτυχίας Γιαννακίδη στην καταπολέμηση κουνουπιών το 2012!

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιανουαρίου, 2013 12:42

Περιφερειακή Αναγέννηση: Θλιβερή επιβεβαίωση της βαρύτατης αποτυχίας Γιαννακίδη  στην καταπολέμηση κουνουπιών το 2012!

Μετά από 2 χρόνια, προχθές, το ΠΣ συζήτησε, επιτέλους μετά από σφοδρή πίεσή μας την παταγώδη αποτυχία καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιφέρειά μας καθ’ όλα τα χρόνια της διοίκησης Γιαννακίδη.


Η παράταξή μας έθεσε προ των βαρύτατων ευθυνών της τον κ. Γιαννακίδη και συνολικά την διοίκησή του επισημαίνοντας ότι :

  • από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταφέρεται με τα κουνούπια, το 2012 είχαμε στην περιφέρειά μας τρείς(3) νεκρούς και 44 βαριά ασθενήσαντες (τους μισούς περίπου της Χώρας) με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος και πρόσκαιρες αναπηρίες,
  • δεν έγινε καταπολέμηση κουνουπιών το 2011 .
  • για το 2012 ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, παρά τον γνωστό κίνδυνο του ιού του Δυτικού Νείλου
  • οι αντιδράσεις της διοίκησης όταν εμφανίσθηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου υπήρξαν τραγικά αργές,
  • οι συμπολίτες μας βίωσαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση από λαίλαπα εκατομμυρίων κουνουπιών, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις,
  • η δημόσια ασφάλεια της υγείας και η ποιότητα ζωής υποβαθμίστηκαν, ενώ οι τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παραθαλάσσιες περιοχές είδαν το  εισόδημά τους να εξανεμίζεται.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Γιαννακίδης και οι συνεργάτες του προκειμένου να αποσείσουν τις ευθύνες που τους βαρύνουν προσωπικά, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες, και να συμπαρασταθούν στους συγγενείς των θυμάτων και στους παθόντες κατέφυγαν σε φθηνές δικαιολογίες:

  • δήλωσαν ότι τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου δεν σχετίζονται με την καταπολέμηση των κουνουπιών !!!!!
  • δήλωσαν ότι τα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου ήταν … μεγάλης ηλικίας και με σοβαρά προβλήματα υγείας !!!!!!

Ο κ. Γιαννακίδης δεν είπε ούτε μία λέξη …

  • γιατί η διάρκεια της καταπολέμησης, η οποία αντί για 5 μήνες (σύμφωνα με την διακήρυξη)  ήταν τελικά … 3 μήνες & 17 ημέρες !
  • γιατί ο ανάδοχος δεν λάμβανε υπόψη στο πρόγραμμα των ψεκασμών που εφάρμοζε, τα κρούσματα που ανακοινωνόταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ … !
  • γιατί  επέλεξαν τον περιορισμό του ρόλου των υπηρεσιών της περιφέρειας αποκλείοντάς τες από την παρακολούθηση του πληθυσμού των κουνουπιών και τον σχεδιασμό, τα οποία εκχώρησαν στον ανάδοχο !
  • για το γεγονός ότι ο ανάδοχος εκτελούσε ταυτόχρονα και άλλο έργο με το  αντικείμενο  την παρακολούθηση των κουνουπιών  στην ΑΜΘ (αφού είχε προηγηθεί ανάθεση και από το ΚΕΕΛΠΝΟ), την οποία η διοίκηση της περιφέρειας όφειλε να γνωρίζει !
  • γιατί ο άνθρωπος που έδινε πέρυσι εξωθεσμικά απαντήσεις στο ΠΣ (ως αντ’ αυτού  του κ. Γιαννακίδη !) σήμερα καταγγέλλει ως μη ανταγωνιστικό και φωτογραφικό τον νέο διαγωνισμό της περιφέρειας για τα επόμενα 2 χρόνια, 2013-2014!

Ο κ. Γιαννακίδης δεν  δέχεται το αίτημα της παράταξής μας και όλης της αντιπολίτευσης να συζητηθεί η καταπολέμηση των κουνουπιών και η προκήρυξη για το 2013 – 2014 στο ΠΣ.

Η περιφέρεια βιώνει όχι μόνο την κρίση της Χώρας αλλά και τις βαριές επιπτώσεις συνέπειες της γενικής ανικανότητας και την αλαζονείας της διοίκησης της Περιφέρειας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

(ΣΣ: Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι θα στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα εάν υπάρχουν ευθύνες υπευθύνων  στην περιφέρεια. Τον προκαλούμε να το κάνει …

Επίσης, ας κάνει τα στοιχειώδη που οφείλει για την  κοινωνίας μας, αντί να κάνει υποδείξεις στους Εισαγγελείς, που γνωρίζουν άριστα την δουλειά τους, για το  πώς θα ασκήσουν τις διώξεις.)

Ακολουθεί κείμενο με τις απόψεις που κατέθεσε η παράταξή μας στην χθεσινή συνεδρίαση.


καταπολέμηση κουνουπιών 2012

«η εν πολλές αμαρτίες»

Σύντομο ιστορικό.

Για πρώτη φορά το θέμα τέθηκε με επιστολή των Π.Σ. κ.κ. Θ. Μαρκόπουλου & Α. Μπαλίκα τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου 2011, οι οποίοι ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα στο Π.Σ. Η διοίκηση δεν απάντησε στην επιστολή αλλά εισήγαγε, αιφνιδιαστικά, το θέμα ως «προ Η.Δ.» διανέμοντας πολυσέλιδο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης κατά την έναρξη της συνεδρίασης !

Η παράταξή μας έκρινε ότι η εισήγηση εκείνη ήταν προβληματική και δεν ψήφησε θετικά, διατυπώνοντας ότι το σχέδιο αυτό έπασχε τόσο σε επιστημονικά ζητήματα, όσο και σε ζητήματα διαδικασίας.

Αργότερα το Ελεγκτικό Συνέδριο, για μία σειρά από λόγους, δεν ενέκρινε την διακήρυξη του διαγωνισμού !

Στην συνέχεια (υποτίθεται ότι) προέβει στην καταπολέμηση των κουνουπιών, το ΚΕΕΛΠΝΟ. Την ίδια εποχή, ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας & συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ν. Βακάλης δήλωνε σε συνέντευξή του: «δεν είναι εφικτή η υλοποίηση μίας ουσιαστικής καταπολέμησης στα μέσα του καλοκαιριού» !

Όταν καλείται ο Περιφερειάρχης να απαντήσει σε ερωτήσεις (Π.Σ. της Περιφερειακής Αναγέννησης – ΠΑ) σχετικά με την αποτυχία πραγματοποίησης της καταπολέμησης κουνουπιών, σιωπά και αντί αυτού φέρνει στο Π.Σ. τον (τότε) εργολάβο του ΚΕΕΛΠΝΟ «!» για να δώσει απαντήσεις, τις οποίες η παράταξή μας απορρίπτει.

Από το 2012, η διοίκηση Γιαννακίδη, μετά την αστοχία, τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την σχετική κατακραυγή δεν εισάγει ποτέ ξανά το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών στο ΠΣ. Λαμβάνει την σχετική απόφαση στην απολύτως ελεγχόμενη ΟΕ.

Έτσι εγκρίνεται, από την ΟΕ, μία (και πάλι) προβληματική διακήρυξη όσον αφορά τον σχεδιασμό, την μεθοδολογία αλλά και την εφαρμογή, την οποία όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν !

Τελικά, η καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκινά περί τα τέλη ΙΟΥΛΙΟΥ …

Το αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών είναι τραγικό η ΑΜΘ ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια στα κρούσματα «Δυτικού Νείλου» !!!

Επί της διαδικασίας συζήτησης …

Στις 26 / 10 / 2012, ο ΠΣ της παράταξής μας, κ. Θ. Μαρκόπουλος ζητά έγγραφα και θέτει ερωτήσεις σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών το 2012. Ο κανονισμός προβλέπει την απάντηση σε 15 ημέρες. Ο ίδιος ΠΣ ξαναστέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στις 6 / 12 / 2012. Η παράταξη μας εκδίδει Δ.Τ.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενυπόγραφα, στις 17 / 12 / 2012 ζητά να περιληφθεί το θέμα στην Η.Δ. (θα μπορούσε η αντιπολίτευση να συγκαλέσει και ολόκληρη συνεδρίαση με το θέμα αυτό, απλά αφέθηκε ο καθορισμός της ημερομηνίας συνεδρίασης στην διοίκηση). Η διοίκηση Γιαννακίδη και ο (τότε) Πρόεδρος του ΠΣ καταπατούν πλήρως τον κανονισμό και δεν εισάγουν το θέμα στην ΗΔ.

Να σημειωθεί ότι η χρονική υστέρηση δεν είναι αθώα. Αντίθετα εξυπηρετεί σκοπιμότητες ώστε να παρέλθει χρόνος και να φθάσει προς το τέλος η προθεσμία του διαγωνισμού και να τεθεί το φαρισαϊκό: «Τι να κάνουμε ; δεν υπάρχει χρόνος τώρα πια».

Στην συνέχεια με την εισαγωγή του θέματος στην ΗΔ στην συνεδρίαση της 23 / 1 / 2013, η διοίκηση Γιαννακίδη διαπράττει άλλο ένα εγκληματικό ανοσιούργημα όσον αφορά την δημοκρατική λειτουργία του ΠΣ. Έτσι αλλάζει την διατύπωση του θέματος, ονομάζοντάς την «Ενημέρωση …» προφανώς για να ισχυριστούν ότι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις στην συνεδρίαση με το θέμα αυτό. Έχει, όμως δικαίωμα λογοκρισίας η διοίκηση στα θέματα που σύμφωνα με τον κανονισμό μπορεί να θέτει στο ΠΣ, η αντιπολίτευση μία φορά τον μήνα ;

Η απάντηση είναι προφανής και δικαιώνει τον χαρακτηρισμό των συμβούλων της παράταξής μας ότι έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με την υποβάθμιση αλλά και με έναν πρωτοφανή εκφασισμό της διοίκησης, ο οποίος εκφράζεται με την κατάργηση των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης στο ΠΣ, αλλά και με την λογοκρισία των αιτημάτων της.

Η ιλαρή πλευρά του θέματος περιλαμβάνει την αποστολή ως εισήγησης του διαβιβαστικού (ΑΠ: 111 / 14 – 1 – 2013) της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προς τον ΠΣ κ. Θ. Μαρκόπουλου, την παραμονή της συνεδρίασης το απόγευμα. Ενώ σαφώς το έγγραφο αυτό (που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εισήγηση) είναι προγενέστερο της πρόσκλησης του ΠΣ κατά 2 ημέρες και θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στα συνημμένα της πρόσκλησης την στιγμή που η διοίκηση Γιαννακίδη δεν κατόρθωσε ούτε μία εισήγηση να προετοιμάσει.

Επί της διαδικασίας χειρισμού του θέματος της καταπολέμησης …

Η διοίκηση επιλέγει την λήψη αποφάσεων στην ΟΕ, όπου έχει μία συντριπτική πλειοψηφία 6:3 και όπου μετέχουν επιλεγμένοι ΠΣ. Επιλέγει έτσι να υποβαθμίσει και να αποκλείει το ΠΣ από τον ρόλο που αυτό οφείλει να διαδραματίζει σε κορυφαίας σημασίας ζητήματα στην περιφέρεια. Επιλέγει ταυτοχρόνως την συσκότιση. Οι αποφάσεις της ΟΕ δεν τυγχάνουν ευρύτερης δημοσιότητας, όπως οι αποφάσεις του ΠΣ ενώ μικρότερος αριθμός ανθρώπων γίνεται κοινωνός των λεπτομερειών που εκεί διαδραματίζονται.

Ταυτοχρόνως, όπως κατ’ επανάληψη καταγγείλαμε, η διοίκηση της περιφέρειας για τους δικούς της σκοτεινούς και ύποπτους λόγους διαμορφώνει πάντα έτσι της προκηρύξεις ώστε να επιτυγχάνει τον αποκλεισμό πολλών ενδιαφερόντων να συμμετάσχουν στην διαδικασία για την ανάληψη του έργου. Οι προϋποθέσεις που τίθενται ως προαπαιτούμενα δρομολογούν με ακρίβεια τον αποκλεισμό, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού χωρίς να συμβάλλουν με κανένα τρόπο στην βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου έργου (5ετή προϋπηρεσία, επιπλέον καταπολέμηση κουνουπιών σε έκταση ίση με την έκταση που περιλαμβάνει η προκήρυξη αλλά και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του 150 % του έργου κ.λπ.).

Η επιτυγχανόμενη χρονική υστέρηση από τους χειρισμούς της διοίκησης Γιαννακίδη είναι παροιμιώδης. Αντί άλλου σχολίου χαρακτηριστική είναι η δήλωση (βλ. παραπάνω) του καθ. της Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Ν. Βακάλη.

Επί της (ανύπαρκτης) διαδικασίας ελέγχου …

Η διοίκηση Γιαννακίδη αναθέτει στον ανάδοχο ένα σημαντικό έργο τόσο για την δημόσια υγεία, όσο και για την ποιότητα ζωής και την οικονομική – τουριστική κ.λπ. – ανάπτυξη της περιοχής με την λογική «γουρούνι στο σακί». Δεν εξασφαλίζεται η δυνατότητα σοβαρής παρακολούθησης από τις υπηρεσίες. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει να βάλει μόνος του παγίδες (πότε ; πόσο αργά ;) και να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα και να υλοποιήσει τους ψεκασμούς, αναλαμβάνοντας έναν ανέλεγκτο ρόλο σχεδιαστή & εφαρμοστή και κατ’ επέκταση ελέγχοντα και ελεγχόμενου και μάλιστα σε λάθος timing. Η ερώτηση που θέσαμε τον Μάρτιο του 2011 στο ΠΣ: πως υπολογίστηκε ο αριθμός των παγίδων για την παρακολούθηση των κουνουπιών στην έκταση της ΑΜΘ ; δεν έχει απαντηθεί ποτέ ! Όπως απάντηση δεν έχει λάβει και η ερώτηση εάν το σύνολο των λαθών οφείλεται σε ανικανότητα, ενδεχομένως σε αδυναμία ; ή σε σκόπιμες παραλείψεις ;

Επί της ουσίας της καταπολέμησης …

Η επιτυχής καταπολέμηση των περισσότερων εντόμων και των ειδικότερα των κουνουπιών, προκειμένου να είναι αποδοτική, συνδυάζοντας το μέγιστο αποτέλεσμα, με το μικρότερο κόστος (οικονομικά) και τις ελάχιστες επιπτώσεις (περιβαλλοντικά κ.λπ.) απαιτεί, μεταξύ άλλων, ακριβή παρακολούθηση των πληθυσμών και των σταδίων του βιολογικού κύκλου των εντόμων και έγκαιρες επεμβάσεις με την αξιοποίηση της πιο πρόσφορης και σύγχρονης επιστημονικής και τεχνολογικής διαθέσιμης δυνατότητας.

Η διοίκηση Γιαννακίδη αντιστρατεύεται αυτήν την αδιαμφισβήτητη επιστημονική παραδοχή. Αναθέτει όλους τους ρόλους στον ανάδοχο, ο οποίος λειτουργεί (αν μη τι άλλο) με τεράστια χρονική υστέρηση άρα και μειωμένη αποτελεσματικότητα. Αφήνει ανέλεγκτο τον ανάδοχο αφού επιλέγει να μην μεριμνήσει ώστε οι υπηρεσίες να παρακολουθούν το έντομο και να δίνουν την εντολή στον ανάδοχο να ψεκάσει ελέγχοντάς τον ταυτόχρονα.

Η κορυφαία σημασία των εννοιών της στόχευσης, του σχεδιασμού και της εξειδίκευσης, παραλείπονται ….

Επί του πεδίου …

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος αν όλα τα παραπάνω αποτελούν αμφισβητήσεις και αντιρρήσεις σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν είναι όμως έτσι. Η ΑΜΘ είναι η «πρωταθλήτρια» σε κρούσματα «Δυτικού Νείλου». Πέρα από αυτά η λειτουργία, εν μέσω κρίσης, των περισσότερων τουριστικών επιχειρήσεων όπως και οι θαμώνες τους υπέφεραν εξαιτίας των παραπάνω.

Προσέξτε, χαρακτηριστικά στην πράξη. Πουθενά δεν προκύπτει ότι κατόπιν των κρουσμάτων «Ιού του Δυτικού Νείλου» έγινε κάποια ενέργεια ή τροποποιήθηκε το πρόγραμμα των ψεκασμών. Πουθενά δεν προκύπτει να γίνεται έλεγχος και αξιολόγηση πότε έγινε ψεκασμός στην περιοχή πριν την εκδήλωση του κρούσματος ; τι ενέργειες καταπολέμησης υλοποιήθηκαν στην συνέχεια, από τον ανάδοχο, στην περιοχή αυτή ;

Επί των οικονομικών …

Η προκήρυξη αναφέρει ότι η διάρκεια του έργου είναι 5 μήνες. Μάλιστα περιλαμβάνει και σχετικό χρονοδιάγραμμα (σελ 60). Η, με Α.Π: οικ 111 / 14-1-2013, απαντητική επιστολή που έλαβε ο ΠΣ της ΠΑ κ. Θ. Μαρκόπουλος αναγράφει ότι το έργο ξεκίνησε στις 29 / 6 και ολοκληρώθηκε 15 / 10, δηλ. 3 μήνες και 17 ημέρες. Η ερώτηση είναι αν έγινε κάποια περικοπή του ποσού της αμοιβής του αναδόχου ; διότι, αυτονόητα, αυτός κατέβαλλε λιγότερους μισθούς, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, λιγότερα φάρμακα, λιγότερα αναλώσιμα. Υπολογίζοντας μόνο τα οικονομικά του έργου ακόμη  και αν βρει η εφαρμογή η φράση της διακήρυξης ότι: «Οι εργασίες που αφορούν τον 5ο μήνα ενδέχεται να αρχίσουν τον 4ο μήνα και να ταυτίζονται χρονικά.», έχουμε να παρατηρήσουμε ότι από τα κυρωμένα αντίγραφα των «Προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών» που μας χορηγήθηκαν δεν προκύπτει επιπλέον απασχόληση προσωπικού, επιπλέον συνεργείων ώστε να δικαιολογείται ότι ταυτίζονται χρονικά οι εργασίες του 4ου και του 5ου μήνα ! Οπότε και πάλι υπάρχει το ερώτημα: Έχει γίνει κάποια περικοπή του ποσού της αμοιβής ή σε διαφορετική περίπτωση (ενδεχομένως) η περιφέρεια θα κατηγορηθεί για διασπάθιση δημόσιου χρήματος ;

Ομοίως όσον αφορά τους εναέριους ψεκασμούς (από τα στοιχεία του αναδόχου που μας κοινοποιήσατε) προκύπτει ότι δεν έγινε ψεκασμός μετά την 27/7/2012 !

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις έχει ενδιαφέρον ο συσχετισμός με τις συλλήψεις που κατέγραψαν οι σχετικές παγίδες !

Η επιβεβαίωση …

Ποιος τα λέει όλα αυτά ; Η αντιπολίτευση ; Κάποιοι κακοπροαίρετοι που θέλουν να σταματήσουν το έργο «!!!» της διοίκησης Γιαννακίδη ; Η απάντηση είναι: ΟΧΙ. Τα περισσότερα από αυτά αναφέρονται, επίσης, σε έγγραφα (τα οποία ποτέ δεν έφτασαν, αρμοδίως, στα μέλη του ΠΣ), του ανθρώπου που πριν ένα χρόνο και κάτι απαντούσε ως «αντ’ αυτού» του Περιφερειάρχη στην συνεδρίαση του ΠΣ απαντώντας σε ερώτηση των Π.Σ. της παράταξής μας.  Άρα, δεν υπάρχει λογικό περιθώριο αμφισβήτησής τους από τον κ. Γιαννακίδη …. (ΑΠ: 135/2012/17-4-2012 – Βιοεφαρμογές – Π. Περγαντάς)

Στην ίδια  επιστολή, αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να υιοθετηθεί η προβλεπόμενη, από την διακήρυξη, μεθοδολογία και για ποιο λόγο η κάλυψη των εκτάσεων θα είναι «στρεβλή» από την διακήρυξη του 2012. Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά παρατίθενται με την υπογραφή του προσώπου, ο οποίος στο ΠΣ παρείχε εξηγήσεις εξ’ ονόματος του ερωτηθέντος κ. Γιαννακίδη. Ενώ σε ένσταση του ιδίου για τον διαγωνισμό 2013 – 2014 περιγράφεται η προσπάθεια αποκλεισμού των συμμετεχόντων από την διοίκηση αλλά και προλέγει τον ανάδοχο που θα προκύψει μετά από αυτήν …. !

Και μια παράλληλη (διπλο) εργασία…

Την ίδια στιγμή που ο ανάδοχος της περιφέρειας ΑΜΘ για το 2012 παρακολουθεί, μεταξύ άλλων, στα πλαίσια του έργου τις παγίδες της ΑΜΘ, την ίδια στιγμή είναι ανάδοχος για την παρακολούθηση των κουνουπιών («εντομολογική επιτήρηση») και στην ΑΜΘ με βάση την, με ΑΠ: 2313 / 9-5-2012, Ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ ανακύπτει η ερώτηση αν αυτό είναι εύλογο και αν, εφόσον το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί τις πτήσεις των κουνουπιών, έπρεπε να αφαιρεθεί αυτό το «κομμάτι» του έργου ώστε να μην προκύπτει, προφανές, ζήτημα διπλής αμοιβής για το ίδιο «κομμάτι» του έργου !!!!!

Νέα διακήρυξη διαγωνισμού … (Στο ίδιο έργο θεατές … )

Απόφαση και πάλι από την ΟΕ αντί του ΠΣ. Γιατί ;

Ενοποίηση Εναερίων – Επίγειων ψεκασμών. Γιατί ;

Προφανώς έτσι επιτυγχάνεται τόσο η συσκότιση, όσο και ο ακόμη πιο έντονος αποκλεισμός των συμμετεχόντων. Η ένσταση του ανθρώπου που απαντούσε στο ΠΣ αντί του ερωτηθέντος κ. Γιαννακίδη γράφει στην ένστασή του ότι από τώρα είναι γνωστό ότι αυτός στον οποίο θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός είναι ο κ. ______ τάδε. Είναι έτσι άραγε ; Μπορεί να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο ;

Γιατί δύο χρόνια (2013 & 2014) ;

Όταν κάτι είναι λάθος γιατί να το επαναλαμβάνεις και μάλιστα να το μεγενθύνεις ;

Το ερώτημα μάλιστα είναι γιατί η διοίκηση Γιαννακίδη επιμένει παρά το προφανές των, ως τώρα λαθών της ; Καμία απάντηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν αναλογιστούμε τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους ή υπέφεραν & υποφέρουν από τα λάθη της διοίκησης Γιαννακίδη στην καταπολέμηση κουνουπιών.

Who pays the ferryman?  (Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη ; )

Σημειώστε:

  • Οι προσβληθέντες από τον Ιό του Δυτικού Νείλου,
  • Όσοι πάσχουν από αλλεργίες,
  • Οι ευπαθείς συμπολίτες μας,
  • Όσοι δεν μπορούν να απολαύσουν το εξοχικό τους, το μπαλκόνι τους ή έστω έναν βραδινό περίπατο ή ότι, τέλος πάντων, συνιστά την ποιότητα ζωής,
  • Όσοι προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την επιχείρησή τους στον τουρισμό, την εστίαση,
  • Όσοι συμβάλλουν με την φορολογία τους στα δημόσια έσοδα.
  • Όλοι μας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: «Η παράταξη του κ. Γιαννακίδη αφενός δεν είναι σε θέση να διοικήσει και αφετέρου δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

ΕΚΚΛΗΣΗ: Επιτέλους σταματήστε. Επιτέλους διορθώστε τις προκηρύξεις και  συμβάλετε σε μία λύση κι όχι σε ένα επιπλέον πρόβλημα. Είναι σκάνδαλο να μην το κάνετε.

 


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιανουαρίου, 2013 12:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV