Περιφερειακές πολιτικές για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη θα συζητηθούν στην Ξάνθη

Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουνίου, 2011 09:02



Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, Αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, Καπνεργατών 9, Ξάνθη (στο «Π» των Καπναποθηκών)

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στα πλαίσια υλοποίησης του έργου REVERSE- Ανταλλαγή εμπειριών & Χάραξη πολιτικών για την προώθηση και την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη” και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οργανώνει ημερίδα με τίτλο «Βιοποικιλότητα: Πλούτος και Ευθύνη», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, την Πέμπτη στις 9 Ιουνίου 2011, Αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, Καπνεργατών 9, Ξάνθη(στο «Π» των Καπναποθηκών).

Η ημερίδα, σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα. Μαθητές της 6 τάξης των δημοτικών σχολείων της Ξάνθης θα παρουσιάσουν περιβαλλοντικές εργασίες, θα παρακολουθήσουν εποπτικό υλικό για την βιοποικιλότητα και θα ζωγραφίσουν για το περιβάλλον.

Υπάλληλοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και μέλη της ομάδας έργου REVERSE” θα ενημερώσoυν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων για τις δράσεις προστασίας και προώθησης της βιοποικιλότητας σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Tο πρώτο εξάμηνο του 2011 η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στις εργασίες του 3ου Διαπεριφεριακού σεμιναρίου του Προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μούρθια της Ισπανίας. Οι εργασίες του συνεδρίου αφορούσαν την θεματική «Βιοποικιλότητα και Χωροταξία» και παρουσιάστηκε το Δασικό Χωριό Ερύμανθος, μία δράση επιλέχθηκε από τους επικεφαλής εταίρους ως επιτυχημένη πρακτική, στοιχεία της οποία μπορούν να υιοθετηθούν  και από άλλες περιφέρειες του προγράμματος για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας σε συνάρτηση με χρήσεις γης.

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Ισμαρίδας  – Βιστωνίδας κατά την οποία οι μαθητές συμμετείχαν στον καθαρισμό των ακτών στο Πόρτο Λάγος και στην απελευθέρωση άγριων πουλιών.

Επίσης πραγματοποιήθηκε μετάφραση και εκτύπωση του 2ου Ενημερωτικού Δελτίου του Προγράμματος (που εκδόθηκε από τον Επικεφαλής Εταίρο) που αφορά την θεματολογία Βιοποικιλότητα και Τουρισμός.

Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα συμμετείχε στην συγγραφή συλλογικού τόμου (με όλους τους εταίρους)  σχετικά με τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν στην Θεματική Ενότητα «Βιοποικιλότητα και Γεωργία» τον Ιούνιο του 2010 και που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν και εφαρμοστούν στην περιοχή μας όπως η ανάπτυξη βιολογικών τοπικών – παραδοσιακών προϊόντων και η εφαρμογή ενός συστήματος με δίκτυα για την προστασία των ιχθυδίων αλλά και των κορμοράνων στις Λιμνοθάλασσες της Περιφέρειας.

Στο επόμενο στάδιο του έργου θα συμμετέχουμε στην συγγραφή συλλογικού τόμου σχετικά με τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν από τους λοιπούς εταίρους στην Θεματική Ενότητα «Βιοποικιλότητα και Τουρισμός».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης

 


Συντάκτης Νewsroom 8 Ιουνίου, 2011 09:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV