Παρουσίαση Πολιτιστικού Οδηγού Έβρου

Συντάκτης news 18 Ιουνίου, 2010 08:13

Τον Πολιτιστικό Οδηγό του Έβρου, που εκδίδει για δεύτερο χρόνο η Νομαρχία Έβρου και στον οποίο περιλαμβάνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχίας, των δήμων και των συλλόγων , από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010, παρουσίασε το πρωί ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε στο γραφείο του, παρουσία του Αντινομάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης-Πολιτισμού και Νεότητας κ. Παναγιώτη Ατζανού και της κ. Ελένης Γκιοκτσέ- Διευθύντριας της Διεύθυνσης Πολιτισμού και υπεύθυνης των εκδηλώσεων  «Τρένο του Πολιτισμού»

«Στόχος της Νομαρχίας Έβρου είναι  να συνεργαστεί με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του νομού, τους δήμους, να δημιουργηθεί έτσι μια συνέργεια και μέσα από τον συντονισμό  όλων  αυτών  των  φορέων να υπάρχει μια ενοποίηση των εκδηλώσεων. Πιστεύω  ότι αυτό το έχουμε πετύχει με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων και των δήμων και αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι να εκδοθεί αυτός ο οδηγός που περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο νομό μέχρι το τέλος του χρόνου απ’ όλους τους φορείς. Ο οδηγός αυτός είναι  ένα  πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να το αξιοποιήσουν τόσο οι κάτοικοι του νομού, όσο και οι επισκέπτες και οι τουρίστες,  να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις και τις προτάσεις ψυχαγωγίας » είπε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε:


«Πρόκειται για ένα εγχείρημα με δυσκολίες που προκύπτουν τόσο από τον μεγάλο αριθμό των φορέων που πραγματοποιούν παρεμβάσεις πολιτιστικές όσο και από οργανωτικά προβλήματα στον προγραμματισμό και στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Ενάντια σ’ αυτές τις δυσκολίες επιχειρήσαμε και καταφέραμε να αποτυπώσουμε και να περιγράψουμε όσα διαδραματίζονται στο χώρο του πολιτισμού στον Έβρο, διαμορφώνοντας μια όσο το δυνατόν συνολικότερη εικόνα για το πολιτιστικό τοπίο, τις ευκαιρίες και τις προτάσεις ψυχαγωγίας και παιδείας που απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο.»

 

 

Ο κ. Ζαμπουνίδης ευχαρίστησε τον Αντινομάρχη κ Ατζανό που συντόνισε την προσπάθεια, την κ. Γκιοκτσέ «που έχει καταθέσει την ψυχή της», τη Διεύθυνση Πολιτισμού και όλους όσους ασχολήθηκαν με την έκδοση του οδηγού και την οργάνωση των 400 περίπου εκδηλώσεων του Τρένου του Πολιτισμού.

«Για την έκδοση του οδηγού συνεργαστήκαμε με όλους τους συλλόγους του νομού και είχαμε την υποστήριξη της ΕΠΟΦΕ στη συγκέντρωση των πληροφοριών. Στόχος είναι αφ’ ενός να φανεί το έργο των πολιτιστικών φορέων μέσα από ένα έντυπο και αφ’ ετέρου να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι τουρίστες για τις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου . Θεωρούμε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν ένα ακόμη κίνητρο, μαζί με τις φυσικές ομορφιές, τη θάλασσα, τον ορεινό όγκο, τους βιότοπους, τη Σαμοθράκη  και τα αρχαιολογικά μνημεία, για να επισκεφθεί κάποιος τον Έβρο » είπε η κ. Ελένη Γκιοκτσέ.

Ο Πολιτιστικός Οδηγός θα διανεμηθεί σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, δήμους, φορείς και μέσα από τις σελίδες του μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, να έχει συγκεντρωμένη πληροφόρηση για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα στον Έβρο

-Ο Οδηγός, που διανέμεται δωρεάν, περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από τους αρχαιολογικούς χώρους, τους βιοτόπους, τα μουσεία, τα κάστρα του Έβρου καθώς κι έναν χάρτη με τα αξιοθέατα του νομού.

 


Συντάκτης news 18 Ιουνίου, 2010 08:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV