Παραδοσιακοί χοροί στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Βύσσεια 2012»

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιουλίου, 2012 14:54

Παραδοσιακοί χοροί στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Βύσσεια 2012»

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Βύσσεια 2012» παρευρέθηκε χτες, Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή της οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής και το πανηγύρι του παρεκκλησίου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της. Φέτος, οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Μιχάλη Κεσογλίδη, Πανεπιστημιακού δάσκαλου – Μαθηματικού, και διαρκούν από τις 24 έως 26 Ιουλίου.

Χτες, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και μουσικοχορευτικού δρώμενου για τη βυσσιώτικη φορεσιά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επαίνεσε όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους στη διατήρηση και διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης του τόπου. «Είναι σημαντικό ο κόσμος να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που στόχο έχουν πέρα από την ψυχαγωγία – ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων, και την επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν την ιστορία και τη ζωή του τόπου τους.»

Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτουργεί περίπτερο του Συνεταιρισμού Σκορδοπαραγωγών Βύσσας για την ενημέρωση του κοινού για το εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που καλλιεργείται και παράγεται στη Βύσσα.

Τα «Βύσσεια 2012» συνδιοργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος «Στέφανος Καραθεοδωρής» και ο Δήμος Ορεστιάδας.

 


Συντάκτης Νewsroom 26 Ιουλίου, 2012 14:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV