Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καταδικάζει τη διακοπή του βοηθήματος στους Πόντιους παλιννοστούντες

Συντάκτης Νewsroom 5 Φεβρουαρίου, 2013 15:28

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης καταδικάζει τη διακοπή του βοηθήματος στους Πόντιους παλιννοστούντες

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει πολλά δεινά στην ελληνική κοινωνία. Οι υπεύθυνοι και οι αιτίες, λίγο πολύ, είναι γνωστά σε όλους μας. Ακόμη όμως και στις πιο δύσκολες συνθήκες, η ανθρωπιά και ο πολιτισμός φαίνονται από τη συμπεριφορά της πολιτείας στους αδύναμους. Η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αποφάσισε να κόψει το βοήθημα σε Πόντιους πρόσφυγες παλιννοστούντες με το πρόσχημα των «αναπόφευκτων» περικοπών, όπως διατάζει η Τρόικα. Ίσως το χειρότερο είναι ο τρόπος που το έκανε, ο τρόπος που ανακοίνωσε ότι αυτοί οι Έλληνες που ήρθαν στην πατρίδα τους ακόμη και για να σώσουν τη ζωή τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δεν μπορούν να λαμβάνουν το μικρό ποσό που μπορούσε να τους δώσει η πατρίδα.


Η κυβέρνηση και ο υπουργός δεν είχαν το θάρρος να τους πουν ότι τους κόβουν το βοήθημα, αλλά εξέδωσαν μια διάταξη που λέει ότι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση και συνέχιση των βοηθημάτων που λαμβάνουν οι δικαιούχοι, είναι οι δικαιούχοι να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 έτη. Αυτή είναι φωτογραφική διάταξη κατά των Ποντίων προσφύγων, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκεται στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα για λιγότερο από 20 χρόνια.

Όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος δεν μπορεί να μην εξοργιστεί από αυτή την  μεθόδευση. Γιατί δεν εξαιρέθηκαν ρητά οι Πόντιοι πρόσφυγες; Με ποια κριτήρια τέθηκε το όριο των 20 ετών; Πόσο μεγάλα ποσά αναμένει ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να εξοικονομηθούν; Ήταν τόσο απολύτως απαραίτητο αυτοί οι άνθρωποι να οδηγηθούν στην εξαθλίωση για μισή χούφτα ευρώ; Δεν είχαν την στοιχειώδη ανθρωπιά και πολιτισμό για να προστατεύσουν τους ανθρώπους αυτούς που φυλούν Θερμοπύλες στη Θράκη; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η υποχωρητικότητα απέναντι στην Τρόικα;

Καλώ με την μέγιστη δυνατή έμφαση τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά και να εξαιρέσει τους Πόντιους πρόσφυγες παλιννοστούντες από οποιαδήποτε μείωση συντάξεων ή βοηθημάτων..


Συντάκτης Νewsroom 5 Φεβρουαρίου, 2013 15:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV