Ο Αλέξης Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη:«Όχι στο μνημόνιο, ναι στην ελπίδα και στην προκοπή αυτού του τόπου»

Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2010 16:14

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη:«Όχι στο μνημόνιο, ναι στην ελπίδα και στην προκοπή αυτού του τόπου»

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ



Τον Έβρο και τη Θράκη επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες του Έβρου αλλά και της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να ενισχύσουν και να υποστηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας». «Είμαστε βέβαιοι ότι στις 7 Νοέμβρη θα δοθεί ισχυρό μήνυμα. Όχι στο μνημόνιο ναι στην ελπίδα και στην προκοπή αυτού του τόπου» τόνισε στο μήνυμα του από την Αλεξανδρούπολη.

Όπως επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας, ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι σημαντικό να καταδικαστούν οι πολιτικές που οδηγούν σε χρεοκοπία. «Η ψήφος των πολιτών είναι ισχυρή. Και ισχυρή ψήφος είναι αυτή που αμφισβητεί το μνημόνιο από τα αριστερά. Και δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία, μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, να αγωνισθούν για τις διεκδικήσεις του απλού πολίτη του Έβρου. Και ο Γιώργος Καΐσας, γιατρός χρόνια στο ΕΣΥ, από τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην κοινωνία χωρίς να διεκδικούν ανταλλάγματα, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας στον Έβρο, δίνει τη δυνατότητα στον απλό πολίτη του νομού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να έχει μια εναλλακτική επιλογή. Μια ψήφο που θα στείλει μήνυμα τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο και θα δώσει την δυνατότητα την επόμενη μέρα να υπάρχουν άνθρωποι που θα διεκδικούν και θα παλεύουν για τα δικαιώματα του απλού πολίτη, του εργαζόμενου του συνταξιούχου του νέου που βρίσκεται σήμερα στην ανεργία. Η Αριστερή Οικολογική Συνεργασία για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μία απάντηση από τα αριστερά στο μνημόνιο της χρεοκοπίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παραμονή του στην Αλεξανδρούπολη περιόδευσε στην αγορά , συνομίλησε με καταστηματάρχες, επισκέφθηκε το ΙΚΑ, συζήτησε με ηλικιωμένους στο ΚΑΠΗ, συνάντησε εργαζόμενους στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ είχε και σύντομες συνομιλίες με τον πρόεδρο εργαζομένων του Δήμου καθώς και με τους απλήρωτους εργαζόμενους των πρώην Κλωστηρίων του ΟΤΤΟ. Μετά το τέλος της περιοδείας, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Η εικόνα που μας αφήνει η επίσκεψή μας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, είναι μια εικόνα δυσαρέσκειας, οργής, αγανάκτησης για την πολιτική που ακολουθείται. Το κυρίαρχο που αισθάνεται σήμερα ο μέσος πολίτης είναι αγανάκτηση για δυο λόγους. Πρώτον για την κοροϊδία των κυβερνήσεων των δυο μεγάλων κομμάτων και δεύτερον για την αδικία. Για την αδικία, την κρίση σήμερα να καλείται να πληρώσει αυτός που δεν έχει, ο συνταξιούχους, ο νέος εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος καταστηματάρχης. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά, και εμείς είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός της ανάπτυξης, της απεμπλοκής από το μνημόνιο της χρεοκοπίας».


Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2010 16:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV