Πρεμιέρα: ”Τα Κορίτσια με τα Μαύρα” (απο τον Τάσο Μπιμπισίδη)

Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2010 22:31

Πρεμιέρα: ”Τα Κορίτσια με τα Μαύρα” (απο τον Τάσο Μπιμπισίδη)

”Τα Κορίτσα με τα Μαύρα” είναι ο τίτλος του νέου έργου των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου, μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ”ευλογημένη απάτη” γραμμένη με το ταλέντο και το δηλητηριώδες, σπαρταριστό χιούμορ των δύο εξαιρετικών δημιουργών!

Το νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου είναι μια τολμηρή, σαρκαστική κωμωδία για τη διαφθορά, που διαδραματίζεται σε ένα μοναστήρι, τη Μονή της Παναγιάς της Μαυροβουνιώτισσας κάπου στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί συναντιούνται κάθε άλλο παρά τίμιοι, άγιοι και αδιάφθοροι άνθρωποι. Ο Θεός έτρεμε ολόκληρος από τα νεύρα του παρακολουθώντας όσα συνέβαιναν στο γυναικείο μοναστήρι και μάλιστα από τις ίδιες της ιέρειες της πίστης του, τις μοναχές.


Η πετυχημένη πρεμιέρα της παράστασης έγινε την Τρίτη 26 Οκτωμβρίου στο Θέατρο Αλίκη, με ένα θίασο που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες κωμικές δυνάμεις θηλυκού γένους της χώρας όπως η Χρυσούλα Διαβάτη, η Χρύσα Ρώπα, η Ελένη Καστάνη και η Σοφία Μουτίδου. Τους πρωταγωνιστές και τους δημιουργούς τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι της τέχνης αλλά και της πολιτικής. Ανάμεσά τους η υπουργός Παιδείας Άννα Διαναντοπούλου με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, η Εβελίνα Παπούλια, η Μαρία Μπακοδήμου, ο υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος Ηλίας Ψινάκης, ο Κώστας Βουτσάς, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, η Νίκη Κάρτσωνα, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και πολλοί άλλοι.

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στον Αλέξανδρο Ρήγα, τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη ενώ τα κοστούμια ανήκουν στην Έβελυν Σιούπη.

Πρωταγωνιστούν: Χρυσούλα Διαβάτη, Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Σοφία Μουτίδου και οι Ρένος Χαραλαμπίδης, Σωτήρης Καλυβάτσης

Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γιάννης Αθητάκης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Λευτέρης
Λαμπράκης, Βασιλική Μπισαράκη, Παρθένα Χαροζίδου

Τα Κορίτσι με τα Μαύρα
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ
ερισσότερες πληροφορίες: ellthea.gr


Συντάκτης Νewsroom 29 Οκτωβρίου, 2010 22:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV