Οξυμένο το πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 25 Οκτωβρίου, 2011 09:11

Οξυμένο το πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας

Οι μαθητές του Κυρίλλειου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας...

Λύσεις στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών εγκαταστάσεων στο δήμο Ορεστιάδος αναζήτησαν στη χθεσινή τους συνεδρίαση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.


Ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς, ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ορεστιάδας, τη Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ορεστιάδας, πριν από λίγες ημέρες.

Τα αίτια της καθυστέρησης της προμήθειας των σχολείων με καύσιμα αποδίδονται στον νόμο του Καλλικράτη, που προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σχολικών επιτροπών και τη δημιουργία δυο μόνο σχολικών επιτροπών, μια για την Πρωτοβάθμια και μία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το καθεστώς λειτουργίας των ‘νέων’ σχολικών επιτροπών, οι οποίες αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πλήρως από την πολιτεία, γεγονός που σε αρκετές περιπτώσεις οδήγησε σε γραφειοκρατικό τέλμα τις προσπάθειες των δήμων.

Επιπλέον ο δήμαρχος είπε ότι έχει μειωθεί και η κρατική επιχορήγηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Η τρίτη δόση ανέρχεται μόλις στους 92.000 €, ποσό που ο ίδιος χαρακτήρισε  ως ‘αμελητέο’, ενώ πρόσθεσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με το διαγωνισμό προμήθειας καυσίμων συνολικά για όλα τα σχολεία του δήμου.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την δημοτική αρχή για ολιγωρία και καθυστέρηση σύστασης των δυο επιτροπών. Παράλληλα όμως δήλωσε, ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για συντομότερη εξεύρεση λύσης.


Συντάκτης Νewsroom 25 Οκτωβρίου, 2011 09:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV