Οι Σαρακατσάνοι του Έβρου συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη

Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2012 16:08

Οι Σαρακατσάνοι του Έβρου συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη

Εκπροσώπους του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Έβρου δέχθηκε χτες στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Μπίκος, ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτριος Αποστολίδης και το μέλος κ. Κωνσταντίνος Καράλης ανέπτυξαν στην κ. Αντιπεριφερειάρχη το έργο και τις δράσεις του συλλόγου που έχουν σκοπό τη διάσωση, την προβολή και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σαρακατσαναίων.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο Μουσείο Σαρακατσάνικης Παράδοσης που λειτουργεί στον οικισμό της Αισύμης, καθώς και σε μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του συλλόγου, το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων του Έβρου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, μέσα στον Αύγουστο, στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, όπου υπάρχει και ο Παραδοσιακός Σαρακατσάνικος Οικισμός του συλλόγου.

Ζήτησαν δε τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τη διοργάνωση της συνάντησης αυτής, καθώς και της μουσικής εκδήλωσης που προγραμματίζουν για το καλοκαίρι, στο κηποθέατρο της Αλεξανδρούπολης, με θέμα «Οι Σαρακατσάνοι και η Θράκη», όπου θα αναδειχθούν τα κοινά πολιτιστικά τους στοιχεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του συλλόγου για την ενημέρωση και τόνισε τη μεγάλη συμβολή του στη διατήρηση της παράδοσης από γενιά σε γενιά.

Υπογράμμισε δε ότι πολιτική της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι η στήριξη, μέσα στο πλαίσιο των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, εκδηλώσεων που έχουν γίνει θεσμός κι έχουν καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία και με το σκεπτικό αυτό θα ενισχυθούν και οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Σαρακατσαναίων .

 


Συντάκτης Νewsroom 21 Ιουνίου, 2012 16:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV