Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας για τις φετινές μεταθέσεις ζητώντας άμεσα εξηγήσεις

Συντάκτης Νewsroom 3 Μαΐου, 2012 05:27

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας για τις φετινές μεταθέσεις ζητώντας άμεσα εξηγήσεις

Στο νόμο 1566/85, άρθρο 16, εδάφιο Β, παρ. 2 αναφέρεται ότι: «Κατά την ενέργεια των μεταθέσεων επιδιώκεται η σύμμετρη κατανομή του προσωπικού μεταξύ των σχολείων του ίδιου νομού ή νομαρχιακού διαμερίσματος, καθώς και μεταξύ των νομών και νομαρχιακών διαμερισμάτων». Επίσης κάθε φορά στην ανακοίνωση των μεταθέσεων από το υπουργείο παιδείας υπάρχει η «μόνιμη» παράγραφος: «Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης».


Για πολλά χρόνια και σε πολλές  περιπτώσεις αυτό δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα να γίνονται μεταθέσεις αλλά και διορισμοί χωρίς να υπάρχουν κενά και να υπάρχουν λειτουργικές υπεραριθμίες  (δηλαδή μετά από τη διαδικασία και των διαθέσεων, να υπάρχουν συνάδελφοι χωρίς ωράριο). Τα προβλήματα δε από τις υπεραριθμίες αυτές τα επωμίζονται όλοι οι εκπαιδευτικοί και έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από υπουργούς παιδείας για να δυσφημιστούν οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στο φαινόμενο αυτό: έλλειψη πλήρους μηχανοργάνωσης, λάθη στον υπολογισμό κενών από τις Διευθύνσεις, πιέσεις από συναδέλφους αλλά και ρουσφέτια από τη μεριά στελεχών του υπουργείου παιδείας καθώς και μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων – αιρετών και μη – .

Στις φετινές μεταθέσεις, στη Γ Έβρου, έχουμε μετάθεση ειδικότητας ΠΕ18.34 από τη περιοχή μας σε άλλη και ταυτόχρονα μετάθεση από άλλη περιοχή στη Γ Έβρου. Το περίεργο είναι ότι το ΠΥΣΔΕ Έβρου έδωσε για την ειδικότητα αυτή μηδέν (0) προβλεπόμενες ώρες και μια υπεραριθμία.

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Μαΐου, 2012 05:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV