Μνημονιακό έγκλημα κατά των πολιτών του Έβρου το κλείσιμο υπηρεσιών του ΙΚΑ

Συντάκτης Νewsroom 25 Σεπτεμβρίου, 2012 14:33

Μνημονιακό έγκλημα κατά των πολιτών του Έβρου το κλείσιμο υπηρεσιών του ΙΚΑ

Συνεχίζεται το Μνημονιακό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, το οποίο σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι πολίτες του Έβρου δέχονται άλλο ένα ισχυρό πλήγμα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το κλείσιμο του ΙΚΑ σε Ορεστιάδα και Σουφλί. Η συγκεκριμένη πολιτική θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων, δυσκολίες στη μετακίνησή τους, αλλά και έλλειψη εξυπηρέτησης χιλιάδων πολιτών, ασφαλισμένων και συνταξιούχων.


Με το καινούργιο οργανόγραμμα του ΙΚΑ, στην Ελλάδα του Μνημονίου, έχουν ήδη αποφασιστεί οι συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων ΙΚΑ και επέρχονται μετακινήσεις και απολύσεις υπαλλήλων, ξεκινώντας με το κλείσιμο του ΙΚΑ Ορεστιάδας και Σουφλίου.  Η κατάργηση του κράτους πρόνοιας ξεκινάει από τον Έβρο. Σε μία περιοχή με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, απομακρύνονται δημόσιες υπηρεσίες, αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να διανύουν αποστάσεις έως και 100χλμ., σε ένα κακό οδικό δίκτυο και πολλές φορές σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το ΙΚΑ θα αποδεκατιστεί από τις υπηρεσίες που προσφέρει εδώ και δεκαετίες. Οι ασφαλισμένοι θα υποστούν επιπλέον ταλαιπωρία προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους. Ο αριθμός των υπαλλήλων θα συρρικνωθεί, γιατί «επιβαρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα». Στην καλύτερη περίπτωση θα μετακινηθούν σε άλλες περιοχές και στη χειρότερη θα πάνε στα σπίτια τους.

Μαζί με τη συρρίκνωση των άλλων υπηρεσιών οδηγούμαστε ένα βήμα ακόμη στον μαρασμό του τόπου μας, στην ερήμωση, στην αύξηση της ανεργίας. Η πολιτική του Μνημονίου, όχι μόνο διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και το κράτος πρόνοιας, όχι μόνο απομακρύνει τις δημόσιες υπηρεσίες από την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά δίνει άλλο ένα χτύπημα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Έβρου.
Διεκδικούμε να μην κλείσει καμία Δημόσια Υπηρεσία στον Έβρο. Διεκδικούμε ένα αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα και Κράτος Πρόνοιας που θα είναι κοντά στον πολίτη. Αντιστεκόμαστε στην ερήμωση του Έβρου και στον μαρασμό του.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ».

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΕΒΡΟΥ

 


Συντάκτης Νewsroom 25 Σεπτεμβρίου, 2012 14:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV