Μετά του ένστολους τώρα και οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους;

Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2014 11:43

Μετά του ένστολους τώρα και οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους;

Σε λίγες μέρες θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή εκπαιδευτικών  η οποία κατατέθηκε λόγω της αντίθεσης τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν.

Η μεριά των εκπαιδευτικών υποστηρίζει πως η απόφαση είναι αντισυνταγματική και εκφράζουν την αισιοδοξία για την ετυμηγορία του ΣτΕ που θα αποφασίσει και για τις περικοπές των εφάπαξ.


Σε περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει και αυτές τις αποφάσεις αντισυνταγματικές τότε αναμένεται πλήθος προσφυγών από τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους καθώς με σκαλοπάτι αυτές τις αποφάσεις θα μπορούν να δικαιωθούν και αυτοί.Τις εξελίξεις παρακολουθεί με ανησυχία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφού ενδεχόμενη απόφαση του ΣτΕ που θα  δικαιώσει την προσφυγή θα δημιουργήσει την ανάγκη νέων ισοδύναμων μετά από αυτά που θα χρειαστούν για καλυφθεί το ποσό που θα δοθεί στους ένστολους.

Πάντως σχετικά με την διαθεσιμότητα έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις υπέρ τον εργαζομένων όχι όμως από το ΣτΕ του οποίου την απόφαση η κυβέρνηση οφείλει να  σεβαστεί.

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 4 Φεβρουαρίου, 2014 11:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV