Μανιφέστο υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων το σχετικό ψήφισμα του Δήμ. Συμβ. Αλεξ/πολης

Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουλίου, 2011 08:20

Με ομόφωνη απόφασή του, κατά τη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης προχώρησε σε ψήφισμα με θέμα την «Κλιμακούμενη  επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης»:


Ακολουθεί ακριβές απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης:

Ο  Πρόεδρος  του  Δημοτικού  Συμβουλίου,  κ.  Θεόδωρος Αγγλιάς, εισηγούμενος το 1o θέμα της ημερησίας διάταξης <<ΨΗΦΙΣΜΑ με θέμα: “Κλιμακούμενη  επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης”>>, λέει τα παρακάτω:

Κύριοι  Σύμβουλοι,  οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι, Δευτεραίος Σάββας, Πεϊχαμπέρης  Πασχάλης  &  Τρέλλη  Φανή, που ανήκουν στην παράταξη “ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”,  την  29.6.2011 κατέθεσαν αίτημα για πρόταση ψηφίσματος, το οποίο έχει ως εξής:

<<  Στη  χώρα  μας  βιώνουμε  το τελευταίο διάστημα μια πρωτοφανή κλιμακώμενη  επίθεση  στα  δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Είναι  πλέον  εμφανής  η  πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις  χιλιάδων εργαζομένων από το δημόσιο και εύτερο δημόσιο τομέα  (καταργήσεις  ΝΠΔΔ,  επιχειρήσεων  κλπ),  καθώς  και  στην προώθηση   εκτεταμένων  ιδιωτικοποιήσεων  σε  ολόκληρους  τομείς, μεταξύ  των  οποίων  και  σε δραστηριότητες που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα,νερό κλπ).

Κατόπιν  τούτων  θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας δεν  μπορεί  και  δεν πρέπει να παραμείνει απλός θεατής αυτών των αντιδραστικών  πολιτικών  και  στο  όνομα  της  “νομιμότητας”  να εφαρμόζει τις επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας.

 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για :

-Μονιμοποίηση  των  συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

-Να  μην  υπάρξουν  απολύσεις  εργαζομένων στο Δήμο, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις και τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

-Να  μην  δεχθεί να εφαρμοστεί καμία αύξηση του ωραρίου για όλους τους εργαζομένους σε υπηρεσίες και τους παιδικούς σταθμούς.

-Να  μη δεχθεί να σταματήσει η λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων (“Βοήθεια  στο  σπίτι”, ΚΔΑΠ κλπ),ούτε να παραδώσει τη λειτουργία τους σε ιδιώτες.

 

Ακολουθεί  διαλογική  συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κυρίων  Συμβούλων  μετά το τέλος της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση και τη συζήτηση,

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Δέχεται την πρόταση και εγκρίνει το ψήφισμα όπως αυτό αναλυτικά αναφέρεται στην εισήγηση της απόφασης αυτής.

 

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται την ίδια μέρα.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουλίου, 2011 08:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV