Μήνυμα Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τα 93στα Ελευθέρια – Κατεβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συντάκτης Νewsroom 9 Μαΐου, 2013 10:30

Μήνυμα Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τα 93στα Ελευθέρια – Κατεβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τιμώντας την 93η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, οι οποίες εμπνευσμένες από σεβασμό για την παράδοση, εναρμονισμένες με την σύγχρονη κουλτούρα και τα μηνύματα της εποχής και διαμορφωθήκαν με την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας, αλλά και καλλιτεχνών που αγαπούν και στηρίζουν τον τόπο μας.


Το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το Μάιο προσφέρει εκδηλώσεις για κάθε ηλικία που θα διαρκέσουν από τις 10 – 30 Μαΐου.

Με κορυφαία εκδήλωση, για δεύτερη χρονιά, τη συμβολική αναπαράσταση της απελευθέρωσης από τη θάλασσα, ανήμερα της επετείου, το βράδυ της 14ης Μαΐου και πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που θα γίνουν εκεί, φιλοδοξούμε να κάνουμε το λιμάνι μας κέντρο των  εορτασμών και πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης.

Έχοντας την πιο περίοπτη θέση στο μπαλκόνι του Αιγαίου, η πόλη μας ανοίγει τα παράθυρά της στο Θρακικό Πέλαγος κάθε πρωί και κάθε βράδυ, εκατό χρόνια τώρα! Ας γίνει αυτός ο χαιρετισμός, αγαπητοί μου συνδημότες, η ευκαιρία να ανακοινωθεί η ειδική εορταστική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας φέτος την 11η Ιουλίου 2013, επέτειο 100 ετών από την πρώτη πραγματική απελευθέρωση της πόλης μας από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό! Και αν τα κλειδιά για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης ήρθαν από τη θάλασσα, σ’ αυτήν την ίδια θάλασσα βρίσκονται τα κλειδιά για την ανάπτυξή της, αυτήν ακριβώς που είναι και ο αληθινός «χρυσός» για την περιοχή μας.

Ευχαριστώ θερμότατα τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης, τα σχολεία και τους μαθητές και τους συμπολίτες μας που για μια ακόμη χρονιά συνεργάστηκαν μαζί μας με μεράκι και κέφι για την ολοκλήρωση του προγράμματος που κρατάτε στα χέρια σας.

Σας καλώ όλους να γίνετε και φέτος μέρος αυτής της πολυήμερης γιορτής!

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Λαμπάκης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.dropbox.com/s/d1bubbi5w7bhru8/Eleftheria2013.zip

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 9 Μαΐου, 2013 10:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV