Κλειστά τα νεκροταφεία τη Μεγάλη Παρασκευή – Το ωράριο των καταστημάτων

Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2020 20:48

Κλειστά τα νεκροταφεία τη Μεγάλη Παρασκευή – Το ωράριο των καταστημάτων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα. Επιπλέον, τόνισε ότι τα νεκροταφεία την Μ. Παρασκευή θα είναι κλειστά, ενώ διευκρίνισε και το ωράριο των καταστημάτων.

« Φέτος το Πάσχα είναι διαφορετικό και θα το περάσουμε στο σπίτι. Ούτε σε συγγενείς θα πάμε, ούτε σε πιλοτές – μην καταστρέψουμε ό,τι πετύχαμε σε λίγες ώρες. Φέτος δεν μπορούμε να επισκεφθούμε τα κοιμητήρια καθώς συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας».


Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Εξάλλου, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, τα 326 δείγματα από την Ξάνθη είναι όλα αρνητικά, όπως και τα 15 δείγματα από το προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης. Ωστόσο, η ευρύτερη περιοχή έχει υψηλά επιδημιολογικά φορτία. Καλούμε τους κατοίκους να τηρούν τις απαγορεύσεις.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ μέσω τηλεφώνου, email και κούριερ. Η παράδοση των εγγράφων γίνεται χωρίς επιπλέον χρέωση. Έπειτα από αίτηση, μπορεί το κούριερ να παραλαμβάνει και έγγραφα από το σπίτι εφόσον έχει επείγοντα χαρακτήρα.

Παράλληλα, ανακοινώνεται και η αναστολή λειτουργίας 3 λαϊκών αγορών λόγω μη τήρησης των κανόνων:

– Οδού Γεωργίο Θεοτόκη στον Πειραιά
– Δήμου Ορχομενού
– Δήμου Αλιάρτου Θεσπιαίων.

Για το τραπέζι του Πάσχα: Όχι μαζί

Καταφέραμε να διατηρήσουμε το επίπεδο διασποράς του ιού σε χαμηλά επίπεδα, γι’ αυτό δεν θέλουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια το Πάσχα. Ακόμη και με την ομιλία μεταδίδεται από ήπια συμπτωματικό, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Καλύτερα να πας να δεις τον πατέρα σου στο φαγάκι και να φύγεις, παρά να μείνεις και χωρίς να το ξέρεις να του μεταδώσεις τον ιό. Είναι φοβερή ευκαιρία για τον ιό να διασπαρεί – να μην του δώσουμε την ευκαιρία, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ας κάνουμε λίγο υπομονή, είμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.


Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2020 20:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV