Κανένα κρούσμα νέας γρίπης μέχρι στιγμής στο Βόρειο Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 8 Φεβρουαρίου, 2011 14:25

Κανένα κρούσμα νέας γρίπης μέχρι στιγμής στο Βόρειο Έβρο

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Γενικού Νοκομείου Διδυμοτείχου, κ. Δημήτρη Λαζόπουλο, στο Ράδιο Έβρος, προς το παρόν δεν νοσηλεύεται στο Διδυμότειχο κάποιος ασθενής στον οποίον έχει επιβεβαιωθεί ο ιός Η1Ν1 . Περιστατικά, στα οποία υπήρχε η πιθανότητα, έχουν παραπεμφθεί στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.


Όπως εξήγησε ο κ. Λαζόπουλος “Οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες θα είναι μία περίοδος που η νέα γρίπη θα βρίσκεται σε έξαρση, άρα λοιπόν όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και θα πρέπει δύο κυρίως ενέργειες να είναι αυτές που θα καθορίζουν τη συμπεριφορά μας. Η πρώτη είναι η ιδιαίτερη  προσοχή στην προσωπική υγιεινή και κυρίως στο πλύσιμο των χεριών και από την άλλη  πλευρά  ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.”

Στις ευπαθείς ομάδες κατατάσσονται κυρίως άτομα άνω των 60 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιοαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτη κ.τ.λ.

Ο κ. Λαζόπουλος κατέστησε σαφές ότι το νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει επάρκεια αντιικών φαρμάκων, ενώ είναι πλήρως εφοδιασμένο και για τον εμβολιασμό.

Διοικ. Γ.Ν. Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος για νέα γρίπη


Συντάκτης Νewsroom 8 Φεβρουαρίου, 2011 14:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV