Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλεξανδρούπολης εγκαλεί την Π.Ε. Έβρου για το ατόπημα της να καλέσει την Χ.Α. στις εκδηλώσεις κατά του φασισμού

Συντάκτης Νewsroom 8 Μαΐου, 2013 11:43

Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλεξανδρούπολης εγκαλεί την Π.Ε. Έβρου για το ατόπημα της να καλέσει την Χ.Α. στις εκδηλώσεις κατά του φασισμού

Η 9 Μαϊου κάθε χρόνο (ημέρα λήξης του Β Παγκόσμιου Πολέμου) είναι η ημερομηνία που στη χώρα μας  τιμάται  η Εθνική Αντίσταση κατά του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και του ΝΑΖΙΣΜΟΥ. Είναι  η μέρα που οι Ελληνες αποδίδουν την οφειλόμενη τιμή « προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ελληνικού λαού» στον αγώνα του Ελληνικού λαού εναντίον των εισβολέων του Χίτλερ και του Μουσολίνι.


Η Περιφερειακή Ενότητα ΕΒΡΟΥ της Περιφέρειας ΑΝ. ΜΑΚΕΔ.-ΘΡΑΚΗΣ συνέταξε πρόγραμμα εορτασμού που περιλαμβάνει και κατάθεση στεφάνων την ημέρα αυτή στο μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη από τις τοπικές Αρχές, τα πολιτικά κόμματα κ.α.

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στην σχετική πρόσκληση που μας έστειλε η Περιφερειακή Ενότητα Εβρου ότι στα πολιτικά κόμματα που καλούνται να καταθέσουν στεφάνι και να αποδώσουν τιμή και σεβασμό στους αγώνες και τα θύματα του λαού ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό περιλαμβάνεται το κόμμα (?)  της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αυτής της οργάνωσης που εκπροσωπεί στη χώρα μας τον νεοναζισμό, τον φασισμό , το μίσος και την μισαλλοδοξία.

Θεωρούμε ντροπή να καλείται ο ελληνικός λαός δια των εκπροσώπων του να καταθέτει στεφάνι για την αντίσταση του στο ΦΑΣΙΣΜΟ και το ΝΑΖΙΣΜΟ της εποχής του 1940,  μαζί με τους σημερινούς εκπροσώπους  του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και του ΝΑΖΙΣΜΟΥ, τα πνευματικά τέκνα των «Ταγμάτων Ασφάλειας», δηλ.την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Η Περιφέρεια ΑΝ. ΜΑΚΕΔ. – ΘΡΑΚΗΣ είναι σοβαρά εκτεθειμένη για τις επιλογές της που προσβάλλουν βάναυσα τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Η Ν.Ε. Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την Περιφέρεια να επανορθώσει άμεσα το ατόπημά της και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καλέσει τα άλλα κόμματα και τους πολίτες της Αλεξ/πολης από κοινού να καταθέσουν στεφάνια τιμής στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης σε άλλη συμφωνημένη ώρα , αφήνοντας την Περιφέρεια μαζί με την «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στην περιφρόνηση του λαού.

 


Συντάκτης Νewsroom 8 Μαΐου, 2013 11:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV