Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες από επιτήδειους που “λύνουν τα μάγια”

Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2013 12:52

Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες από επιτήδειους που “λύνουν τα μάγια”

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας κ. Συριτούδη με αφορμή την ανακοίνωση που εξεδόθη σχετικά με την έξαρση των κλοπών στην περιοχή ευθύνης της Α.Δ. Ορεστιάδας από άτομα που προσποιούμενα ικανότητες  αφαιρούν χρηματικά ποσά ,χρυσαφικά και τιμαλφή  υποσχόμενοι ότι


Συγκεκριμένα ο κ. Συριτούδης ανέφερε στην Σούλα Καπετανίδου και στην εκπομπή Ματιές στην Ενημέρωση πως το τελευταίο διάστημα με την μέθοδο της απασχόλησης ατόμων τρίτης ηλικίας ,άτομα που έρχονται από την ενδοχώρα με σκοπό να πουλήσουν πλαστικά έπιπλα,φρούτα,χαλιά και άλλα αντικείμενα ενημερώνονται για θλιβερά περιστατικά που απασχόλησαν το πρόσφατο παρελθόν των ανυποψίαστων ηλικιωμένων και τους λένε πως τα παραπάνω γεγονότα οφείλονται σε μάγια και προκειμένου να λυθούν αυτά θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να μεταφέρουν τα πολύτιμα αντικείμενα τους σε δωμάτια του σπιτιού τους και να τα αφήσουν δίχως επίβλεψη για 2-3 ώρες με αποτέλεσμα οι  δράστες να δράττονται της ευκαιρίας και να κλέβουν τα εν λόγω αντικείμενα εκμεταλευόμμενοι το γεγονός ότι τα θύματα δεν επιβλέπουν την περιουσία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα να απομακρύνονται από το τόπο του εγκλήματος κάνοντας έτσι το έργο της αστυνομία εξαιρετικά δύσκολο.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει συμβεί 3 φορές τους τελευταίους 2 μήνες και όπως τόνισε ο κ.Συριτούδης , και λόγω του γεγονότος ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επισκέπτονται την περιοχή αρκετοί πλανόδιοι πωλητές  από άλλες περιοχές της χώρας οι οποίοι είναι άγνωστοι στους πολίτες της περιοχής και με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών  ώστε να προληφθεί ή όποια εξέλιξη του φαινομένου.

Τέλος έγινε αναφορά και για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο φυλάκιο το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδιας στο οποίο προχωρούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα ανήκει πλέον στην εποπτεία της αστυνομίας αλλά θα είναι μία αυτοτελή υπηρεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2013 12:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV