Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γιώργου Παυλίδη στο Βόρειο Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 19 Οκτωβρίου, 2010 14:36

Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γιώργου Παυλίδη στο Βόρειο Έβρο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης (Περιφερειακή Αναγέννηση), συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε τους οικισμούς Πεντάλοφο και Πετρωτά κοντά στα εξωτερικά σύνορα της χώρας.


Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στα Πετρωτά επισήμανε: «Η έλευσή μας στο σημείο αυτό είναι συνειδητή επιλογή. Αφενός μεν για να δείξουμε το ενδιαφέρων του Συνδυασμού μας για τις περιοχές, που είναι αποκλεισμένες και απομονωμένες και αφετέρου για να αναφερθούμε σε σημεία του Προγράμματός μας. Όσον αφορά τον βόρειο Έβρο, θα επιδιώξουμε, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τους κανόνες της,  να εγκαθιδρύσουμε ζώνη ελεύθερη φορολογίας, εκπονώντας ειδική εμπεριστατωμένη μελέτη για την απόκλιση του εισοδήματος που υπάρχει στην περιοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη απόκλιση της φορολογικής μεταχείρισης μεταξύ Ελλάδας, που ανέρχεται στο 35%, Βουλγαρίας που είναι στο 10% και Τουρκίας στο 12% και που οδηγεί και σε μετανάστευση των επιχειρήσεων. Θα επιδιώξουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή έπραξε σε περιπτώσεις της Ανατολικής Γερμανίας και της Ισπανίας. Το ενδιαφέρον μας για τις διασυνοριακές περιοχές είναι υψηλό και θα παραμείνει συνεχές καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους οικισμούς Κυπρίνο, Ρίζια και Νέα Βύσσα, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τους κατοίκους.


Συντάκτης Νewsroom 19 Οκτωβρίου, 2010 14:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV