Εγκαίνια του θεάτρου ΟΡΦΕΑΣ στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2012 14:05

Εγκαίνια του θεάτρου ΟΡΦΕΑΣ στο Διδυμότειχο

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο θέατρο του Διδυμοτείχου – θέατρο “Ορφέας” – που δημιούργησε ο Θεατρικός Σύλλογος της πόλης. Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση στο νέο θέατρο, με το έργο “Τα Σκουπίδια” του Γ. Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη και με τη συμμετοχή περισσότερων από τριάντα ερασιτεχνών ηθοποιών. “Τα Σκουπίδια”, αποτελούν την πρώτη παραγωγή του νεοσύστατου Συλλόγου, η οποία ήδη έχει λάβει το μεγάλο βραβείο “Χρυσή Καμήλα” στο τελευταίο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Βουλγαρίας.


Το θέατρο “Ορφέας” αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στην καρδιά της πόλης του Διδυμοτείχου, στον πεζόδρομο Βενιζέλου, όπου μέχρι προ εικοσαετίας λειτουργούσε ο ιστορικός κινηματογράφος “Ορφέας” στον ίδιο χώρο.

Σήμερα, φροντίδα και δαπάναις του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, διαμορφώθηκε εκ του μηδενός ο χώρος και με τη συμπαράσταση της ιδιοκτήτριας κας Ζωής Πασχαλίδου, του Δήμου Διδυμοτείχου και των επαγγελματιών της πόλης, ξεκίνησε η νέα σελίδα στα πολιτιστικά πράγματα της ευρύτερης περιοχής. Το σύγχρονο θέατρο “Ορφέας” παρέχει όλες τις δυνατότητες για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων, με μόνιμη και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή.

Ο Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου (ΘΕΑ|ΣΥ|), στον ελάχιστο χρόνο ζωής του (ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2012) και δη μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, κατάφερε το σχεδόν ακατόρθωτο. Με την πρώτη του επίσημη λειτουργία δε στο νέο χώρο, αποδείχθηκε ότι και ο κόσμος του Διδυμοτείχου στηρίζει δυναμικά και ενεργά το εγχείρημα, αφού αγκάλιασε με θέρμη  τις πρώτες παραστάσεις των “Σκουπιδιών”. Παράλληλα, ετοιμάζονται και οι τρεις νέες θεατρικές παραγωγές του ΘΕΑ|ΣΥ| που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του νέου χώρου μέχρι και το Μάιο του 2013: “Μήδεια” του Μποστ, “Του Νεκρού Αδερφού”, δραματοποίηση του δημοτικού τραγουδιού, “Μαρία Πενταγιώτισσα” του Μποστ.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται και τα εργαστήρια για παιδιά από 4 ετών έως και την εφηβική ομάδα, τα οποία θα παρουσιάσουν τις θεατρικές παραστάσεις τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Με την έντονη δραστηριότητα που ήδη αναπτύσσει ο ΘΕΑ|ΣΥ|, διαφαίνεται ότι ένας χώρος όπως το Θέατρο ΟΡΦΕΑΣ αποτελούσε επιτακτική ανάγκη για τη στέγαση του Συλλόγου, αλλά και για την παραγωγή και παρουσίαση του πλούσιου έργου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα μέλη του Συλλόγου συνεχώς αυξάνονται, όπως επίσης και οι ενήλικες κάτοικοι του Διδυμοτείχου που ασχολούνται πλέον ενεργά με το ερασιτεχνικό θέατρο. Πρωτεργάτης δε και συμπαραστάτης στα πολυσήμαντα σχέδια του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, ο σκηνοθέτης Άκης Τσονίδης από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα στις δύο ακριτικότερες πόλεις της Ελλάδας, έχει βάσεις σε γερά θεμέλια και το αποτέλεσμα ήδη επιβραβεύει τις επιλογές των ανθρώπων που πρωτοστατούν στα θεατρικά πράγματα του Βορείου Έβρου.

Τα εγκαίνια

Ο ΘΕΑ|ΣΥ| Διδυμοτείχου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να παραβρεθούν στα επίσημα εγκαίνια του Θεάτρου “Ορφέας” που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:30΄ μ.μ.

 


Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2012 14:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV