Διακρίσεις για τον Αθλητικό Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2013 14:59

Διακρίσεις για τον Αθλητικό Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης

Οι πρώτες σημαντικές διακρίσεις για τον Αθλητικό Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης για την αγωνιστική περίοδος 2013-2014, προέρχονται από την σημαντική συμμετοχή του συλλόγου στο 10ο διεθνές τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Μπλαγκόεφγκραντ της Βουλγαρίας, στις 22-23/11/13.

          Τον Α.Ο.Ε.Γ.Α. εκπροσώπησαν οι αθλητές ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΗΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην κατηγορία (3) 2001-2002 και ο ΜΠΑΜΠΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ στην κατηγορία (2) 2003-2004, και οι αθλήτριες  ΔΗΜΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΟΡΩΝΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ και η ΚΟΜΗΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ κατηγορία (3) 2002-2003.


Την αποστολή συνόδευαν οι προπονητές ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΓΔΕΛΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, ΚΟΥΦΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ και ο διεθνής κριτής ΜΠΟΥΤΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ και ο πρόεδρος του συλλόγου ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.

Τα προγράμματα που εκτέλεσαν τα παιδιά, ήταν ελεύθερα (F.I.G.) και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διοργανώτριας αρχής.

Ο ανταγωνισμός και το επίπεδο ήταν υψηλό, διότι  οι ομάδες που συμμετείχαν χρησιμοποίησαν επίλεκτα παιδιά που πολλά από αυτά στελεχώνουν τις εθνικές  ομάδες των χωρών τους και με συνθήκες κατάλληλες, όπως αρμόζει σε τέτοιου επιπέδου αθλητών/τριών.

Η ομάδα του Α.Ο.Ε.Γ.Α. αγωνίστηκε  με αξιοπρέπεια και με παρουσία που δεν ήταν απαρατήρητη, κατακτώντας την 3η θέση στο σύνθετο ομαδικό στα κορίτσια, όπως και στα αγόρια.

Σε ατομικό επίπεδο ο ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κατέκτησε την 7η θέση στο σύνθετο ομαδικό στην κατηγορία του και την 1η θέση χρυσό μετάλλιο στον ίππο με λαβές και ο ΜΠΑΜΠΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ κατέκτησε την 4η θέση στο σύνθετο ομαδικό, 1η θέση χρυσό μετάλλιο στο άλμα και 3η θέση στον ίππο με λαβές.

Οι συμμετοχές στο συγκεκριμένο τουρνουά ξεπερνούσαν τα 100 παιδιά, σε ένα κράτος παραδοσιακό στα αθλήματα της γυμναστικής και που το τελευταίο διάστημα ανθεί η προσπάθεια αναβίωσης, των συγκεκριμένων αθλημάτων. Χαρακτηριστικό: Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής,τονΜάϊο 2014 στην πόλη της Σόφιας.

 Στο συγκεκριμένο τουρνουά συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους των αποστολών και των ομοσπονδιών πολλά θέματα για την εξέλιξη και ανάπτυξη του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής ιδίως στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως επίσης στην οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του τριεθνές τουρνουά μεταξύ του Α.Ο.Ε.Γ.Α. Των επίλεκτων παιδιών της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ και της ΤΟΥΡΚΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2014 στην Κωνσταντινούπολη. Για την ιστορία, ο θεσμός αυτός για 1η φορά άρχισε από την Αλεξανδρούπολη με την πρωτοβουλία των της Διοίκησης του συλλόγου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου και πρωτοτύπησε στις μικρές ηλικίες, θέτοντας την αρχη σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες     που μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! για όλους και όσους συντέλεσαν στην πολύ μεγάλη προσπάθεια των παιδιών ,που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έδειξαν τις αρετές τους στο συγκεκριμένο άθλημα.

Κάτι γίνεται εκεί στον Α.Ο.Ε.Γ.Α!!!!!που γεμίζει  αισιοδοξία με την εκπροσώπηση του συγκεκριμένου αθλήματος στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας!!!!!

 


Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2013 14:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV