Απαιτούνται εθελοντές για να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο.

Συντάκτης Νewsroom 12 Φεβρουαρίου, 2013 20:06

Απαιτούνται εθελοντές για να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες του Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο.

Τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Ορεστιάδας ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαρσαμακίδης μετά την ψηφοφορία που έλαβε χώρα στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας την 5η Φεβρουαρίου.


Με αφορμή την ανωτέρω αναβάθμιση του, καθώς μέχρι σήμερα ήταν αντιπρόεδρος του ίδιου νομικού προσώπου του Δήμου Ορεστιάδας, ο κ. Βαρσαμακίδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Ράδιο Έβρος και μίλησε στην εκπομπή Ματιές στην Ενημέρωση. Ο κ. Βαρσαμακίδης μίλησε για την ίδρυση τμήματος εθελοντισμού, αποτελούμενο από εθελοντές που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους τομείς της υγείας, του αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης (π.χ. ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρα σίτισης). Ήδη το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη 9 π.μ. έως 2 μ.μ.) στις εργατικές κατοικίες του Πύργου με δυο εθελοντές, καθώς οι συμβάσεις των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που απασχολήθηκαν στις υπηρεσίες του ΚΠΠΑΑΔΟ έχουν λήξει στα τέλη του 2012. “Υπάρχει και ζήτηση και προσφορά κυρίως σε ρουχισμό, αλλά και σε ξηρά τροφή” τόνισε ο κ. Βαρσαμακίδης.

Στις σκέψεις της Διοίκησης του ΚΚΠΑΑΔΟ είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ορεστιάδας, προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από εθελοντές και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του καλλικρατικού Δήμου.

Για τους παιδικούς σταθμούς ο κ. Βαρσαμακίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν φέτος προβλήματα με την λειτουργία τους, ούτε με τη θέρμανση ούτε με την σίτιση των παιδιών, παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του ΚΚΠΑΑΔΟ μειώνεται κάθε χρόνο. Τα τροφεία δεν έχουν αυξηθεί στους παιδικούς σταθμούς, σε αντίθεση με τα κέντρα σίτισης, τα οποία συνολικά στον καλλικρατικό Δήμο είναι πέντε και με την λήξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα στη λειτουργία τους, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό.

Οι αθλητικοί χώροι διαχειρίζονται από το ΚΚΠΑΑΔΟ βάσει της χρηματοδότησης που λαμβάνει από τον Δήμο Ορεστιάδας. Το κολυμβητήριο θα ανοίξει και πάλι την άνοιξη. Κατά πάσα πιθανότητα τον μήνα Απρίλιο. Τα κλειστά γυμναστήρια της πόλης δεν έχουν τα ίδια λειτουργικά έξοδα με το κολυμβητήριο, καθώς κοστίζουν στον Δήμο μόνο 60.000 ευρώ ετησίως, ενώ το κολυμβητήριο κοστίζει γύρω στις 120.οοο ευρώ παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανταποδοτικά από τον όμιλο ΝΗΡΕΑ. Αναμένεται βέβαια ενίσχυση του κολυμβητηρίου με αντλία θερμότητας από το Υπουργείο, πράγμα το οποίο θα γλυτώσει το Δήμο από πολλά έξοδα για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακούστε την συνέντευξη του Δημήτρη Βαρσαμακίδη.


Συντάκτης Νewsroom 12 Φεβρουαρίου, 2013 20:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV