Απαγόρευση αλιείας χελιού (είδος Anguilla anguilla) στον Ποταμό Έβρο και στο Δέλτα του

Συντάκτης Νewsroom 17 Νοεμβρίου, 2011 10:56

Την απαγόορευση της αλιείας χελιών με κάθε μέσο και κάθε εργαλείο στον ποταμό Έβρο και στο Δέλτα αυτού  γνωστοποιεί η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη.


Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει στις 01 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Τρίτη ώρα 8:00 π.μ. και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τρίτη ώρα 8:00 π. μ.

Απαγορεύεται απολύτως η αλιεία χελιών με βολκούς, για όλο το έτος εντός των λιμνοθαλασσών της περιοχής ευθύνης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Απαγορεύεται απολύτως η ερασιτεχνική αλιεία χελιού καθ’ όλο το έτος.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του αποθέματος του Ευρωπαϊκού χελιού (Anguilla anguilla) το οποίο βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (άρθρο 11 και άρθρο 17 του Ν.Δ. 420/70 όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Ν.2040/92). Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων η αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση η καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Υπεύθυνες για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες γενικά οι ανακριτικές Αρχές.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 17 Νοεμβρίου, 2011 10:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV