Απάντηση Παπουτσή για Λιμενικό: Οι τοπικές ανάγκες καλύπτονται στο μέτρο του εφικτού

Συντάκτης Νewsroom 15 Φεβρουαρίου, 2011 11:53

Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέστειλε την απάντησή της στην ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, για τις « Λιμενικές Αρχές Θράκης».


Στην απάντησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα οχήματα ΑΛΣ-3263 του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ΑΛΣ 3378 Υπολιμεναρχείου Σαμοθράκης, ΑΛΣ-2309 Υπολιμεναρχείου Λάγος, ΑΛΣ-3386 Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας, ΑΛΣ-3384 Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων και ΑΛΣ 3301 Λιμενικού Σταθμού Φαναρίου, καθώς και τα σκάφη ΠΛΣ-614 Υπολιμεναρχείου Σαμοθράκης, ΠΛΣ-742 Υπολιμεναρχείου Λάγος, ΠΛΣ-769 Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας και ΠΛΣ-781Λιμενικού Σταθμού Αβδήρων βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σχετικά με τον εξοπλισμό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι ανάγκες καλύπτονται σε εθνικό επίπεδο και όχι αποκλειστικά σε κάθε νομό ή περιφέρεια συνεκτιμώντας τις τυχόν λαθρομεταναστευτικές ροές και τις λοιπές ειδικές ανάγκες σε μέσα ανά περιοχή. Επίσης, ο Υπουργός δήλωσε ότι οποτεδήποτε παρουσιάζεται ανάγκη αύξησης επιχειρησιακών αναγκών σε τοπικό επίπεδο αυτές καλύπτονται στο μέτρο του εφικτού.

Σχετικά με  τα κοινοτικά προγράμματα, στα οποία ανήκει το Λιμενικό Σώμα, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση από τα κοινοτικά προγράμματα ΑΛΙΕΙΑ και ΤΕΣ και έχουν ενταχθεί προς έγκριση οι προμήθειες περιπολικών σκαφών, των οχημάτων, των μοτοσικλετών και λοιπού εξοπλισμού. Επιπλέον, μέσω των δράσεων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων 2009 και 2010 βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού ώστε αυτός να διατεθεί σε Λιμενικές Αρχές της μεθορίου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και αστυνόμευση.

Τέλος, στην απάντησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  υπογράμμισε  ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί ο χρόνος υλοποίησης των προμηθειών,  καθόσον εμπλέκονται και οι Υπηρεσίες άλλων Υπουργείων οι οποίες είναι αρμόδιες για το χειρισμό των σχετικών διαδικασιών.


Συντάκτης Νewsroom 15 Φεβρουαρίου, 2011 11:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV