Αντίθετη η διοίκηση του ΤΕΙ Καβάλας σε ότι αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, ανήσυχη για το τμήμα του Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιουλίου, 2011 11:11

Αντίθετη η διοίκηση του ΤΕΙ Καβάλας σε ότι αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, ανήσυχη για το τμήμα του Διδυμοτείχου


Τηλεφωνική επικοινωνία  είχε το Ράδιο Έβρος και η εκπομπή μεσημεΡΑΔΙΟ, με την Πόπη Κουρτίδη, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο για το θέμα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στο επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα για το τμήμα του ΤΕΙ στο Διδυμότειχο.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί μία πολιτική στα μεμονωμένα τμήματα, η οποία τον βρίσκει αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως το υπουργείο δεν έβαλε εισακτέους σε 24 τμήματα, γεγονός στο οποίο ΔΕΝ οδηγήθηκε ύστερα από διάλογο με το αντίστοιχο  ίδρυμα.  Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΙ χαρακτήρισε αυτήν της κίνηση αντιεπιστημονική. Αυτή η κίνηση, συμπεραίνει ο κ. Μητρόπουλος, ότι δεν έγινε από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά από τα όργανα αξιολόγησης, γεγονός που βάζει το υπουργείο με τα όργανα αξιολόγησης σε ένα παιχνίδι σκύλου-γάτας με αποτέλεσμα να φθείρεται η παιδεία γενικότερα.


Για το τμήμα νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, στο οποίο ανήκει το τμήμα της πόλης των κάστρων, θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο “αύριο” μπορεί να μην του βάλουν εισακτέους ή να το μετακινήσουν, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για αυθαίρετες διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε κατάτμηση, συγχώνευση η ακόμα και την κατάργηση τμημάτων.

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο ΤΕΙ Καβάλας κ.Μητρόπουλο


Συντάκτης Νewsroom 5 Ιουλίου, 2011 11:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV